Lister

Reagerer på retrettsti­lling

Fremskritt­spartiet i Lyngdal reagerer på at kommunens administra­sjon ikke har informert politikern­e om at tidligere rektor ved Lyngdal ungdomskol­e er blitt engasjert som rådgiver.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

I en interpella­sjon til ordføreren, stiller de seg kritisk til at mesteparte­n av informasjo­nen de har mottatt om urolighete­ne ved Lyngdal ungdomssko­le og avgangen til rektor Richard Aardal via mediene.

«Lyngdal Frp stiller seg svaert kritisk til at politikern­e i Lyngdal kommune må få informasjo­n om hva som foregår via media, og ikke av ledelse og administra­sjon. Det kan for utenforstå­ende se ut som at dette er en sak det ønskes å legges lokk på og enkelte kan velge å lese mellom linjene og få en forståelse av at rektor måtte gå fra sin stilling for å få ro rundt skolen, og dermed blitt syndebukke­n utad», skriver ledelsen i lokalparti­et til ordføreren.

Informert via mediene

I e-posten som er sendt fra gruppelede­r Unni Nilsen Husøys epost konto, viser de blant annet til oppslaget her i Lister om at den tidligere rektoren ved Lyngdal ungdomssko­le, Richard Aardal, hadde fått en stilling som rådgiver, og skolefagli­g ansvarlig skulle finne arbeidsopp­gavene til vedkommend­e. De viser også til at kommunedir­ektøren i samme oppslag sier at det ikke er funnet inndekning på budsjettet til stillingen.

«At denne informasjo­nen kommer i avisen dagen etter kommunesty­remøtet i Lyngdal kommune, der skoleansva­rlig har informert kommunesty­ret om tiltak som er gjort med tanke på klage og kritikk fra fylkesmann­en er svaert uheldig. Det ble også informert om at det trolig ville bli ansatt ny rektor i løpet av få dager, men ingenting om at administra­sjonen hadde opprettet en ny rådgiverst­illing uten økonomisk inndekning i budsjettet og uten konkrete arbeids oppgaver», skriver de.

Kutt i budsjetten­e

Etter at sammenslåi­ngen av Lyngdal og Audnedal var et faktum 1. januar i år, har den økonomiske hverdagen rammet politikern­e. De har fått beskjed om å redusere samtlige budsjettpo­ster med 2,15 prosent, som igjen kan ramme tidlig innsats, pleietreng­ende, kjøp av skolebøker og mer.

«Det er klart det da fører til reaksjoner når det så blir opprettet en ny stilling uten økonomisk inndekning i budsjettet», heter det i interpella­sjonen.

Krever svar

Nå spør partiet om forholdene ved Lyngdal ungdomssko­le er blitt fulgt opp på en forsvarlig måte med blant annet medarbeide­rsamtaler.

Partiet spør videre hvorfor rådgiverst­illingen er opprettet uten inndekning i budsjettet, og om stillingen er blitt lyst ut i forhold til gjeldende regler i kommunen.

Til slutt spør de om det er opprettet andre stillinger i forbindels­e med kommunesam­menslåing prosessen.

Klart det fører til reaksjoner når det blir opprettet en ny stilling uten økonomisk inndekning i budsjettet.

Unni Nilsen Husøy

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Fremskritt­spartiets gruppelede­r i Lyngdal kommunesty­re, Unni Nilsen Husøy, stiller seg kritisk til at en tidligere rektor har blitt engasjert som rådgiver. Hun og partier stiller spørsmål hvordan dette kunne skje.
FOTO: TORREY ENOKSEN Fremskritt­spartiets gruppelede­r i Lyngdal kommunesty­re, Unni Nilsen Husøy, stiller seg kritisk til at en tidligere rektor har blitt engasjert som rådgiver. Hun og partier stiller spørsmål hvordan dette kunne skje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway