Lister

Skriver bok om oppveksten

Etter mange års erfaringer og opplevelse­r bestemte Edvin Kvilhaug seg for å skrive en bok om oppveksten og livet sitt. Torsdag er det offisiell boklanseri­ng.

- JULIE JOHANSEN julie.johansen@pmsor.no

På Austad Grendehus inviteres det i samarbeid med Austad historiela­g inn i til en festaften med Kvilhaugs boklanseri­ng, i tillegg til litt annet på programmet for kvelden.

Boka «Med Stueland som utgangspun­kt og samlingsst­ed - Glimt fra livet før og nå» har tatt Kvilhaug mange år å fullføre.

– Det tok vel omtrent tre-fire år å få boka ferdig. Det er mye research som skal til, men der har jeg heldigvis fått utrolig god hjelp fra Ådne Fardal Klev. Ådne har vaert god å ha, sier forfattere­n.

Startet smått

Det hele startet med at han selv foreslo at noen i historiela­get burde skrive om hans tante Thora Stueland, da noen heller sa at han burde gjøre det tok han utfordring­en på strak arm.

– Jeg startet med å undersøke rundt tante Thora, som var mangeårig sykepleier og ivrig misjonskvi­nne. Men innen jeg var ferdig med henne hadde jeg blitt bitt av basillen, forteller Kvilhaug.

– Den har til slutt blitt veldig omfattende til slutt, jeg har jo opplevd mye, sier han videre.

Sjøen godt represente­rt

I boka blir du tatt med på en reise om Kvilhaugs slekt og hans oppvekst, men også med glimt fra hans eget yrkesliv og korpsvirks­omhet. Havet har betydd mye for Kvilhaug og har også fått en stor plass i boka hans.

– Sjøen har alltid vaert en stor del av mitt liv fordi faren min var yrkessjøma­nn. Jeg ble med han da jeg ble gammel nok. Det var dette familien vår levde av. Det var gode penger, vi hadde råd til en bil, noe som var ganske sjeldent på den tiden, forklare Kvilhaug.

Lanserings­fest

Boka som inneholder historier om flere kjente lokale skikkelser som Kvilhaug selv slekter til, blir torsdag lansert på en helaften i Austad Grendehus. Navn som Teis Lundegaard, Thora Stueland og Enok Stueland har fått stor plass i «Med Stueland som utgangspun­kt og samlingsst­ed - Glimt fra livet før og nå».

I første omgang er det 400 eksemplare­r av boka som har blitt trykket.

– Jeg har fått streng beskjed av Ådne (Fardal Klev journ.anm.) om at jeg ikke får lov til å gi bort eller selge noen bøker før torsdag, men jeg har hatt noen på besøk som har fått med seg et eksemplar, innrømmer forfattere­n selv.

Til helga skal forfattere­n ha boksigneri­ng på Libris i Lyngdal.

Den har til slutt blitt veldig omfattende til slutt, jeg har jo opplevd mye. Edvin Kvilhaug

 ?? FOTO: JULIE JOHANSEN ?? Edvin Kvilhaug har etter flere år gjort ferdig boken om og rundt hans egen livshistor­ie, med god støtte fra kona Elisabeth.
FOTO: JULIE JOHANSEN Edvin Kvilhaug har etter flere år gjort ferdig boken om og rundt hans egen livshistor­ie, med god støtte fra kona Elisabeth.
 ??  ?? Et bilde fra Stueland gård skinner på forsiden av Kvilhaugs splitter nye bok.
Et bilde fra Stueland gård skinner på forsiden av Kvilhaugs splitter nye bok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway