Lister

Drømmehelg for motorinter­esserte

Det blir et aldri så lite jubileum når mc-, båt og ikke minst bilbransje­n i Lyngdal skal stelle i stand årets motormesse i Fibohallen på Lyngdal stadion.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Jeg mener at dette er 20. året vi skal ha motormesse her i Fibohallen. Dette blir bra, sier en snakkesali­g Glenn Heim fra Yamaha båt og motor.

Samlet bransje

Rundt ham står noen av representa­ntene fra bil-, mc- og båtbransje­n i Lyngdal og diskuterer noen av detaljene som må vaere klare før dørene åpnes lørdag.

For med naermere 150 kjøretøyer og et titalls båter, håper de å trekke til seg et par tusen mennesker for å vise hva som finnes på markedet. Trolig vil messen også resultere i salg.

– Det at bil- motorsykke­l og båtbransje­n i Lyngdal som står sammen om denne messen, er viktig for å kunne gi kundene mulighet til å se hva som finnes i markedet. Det er mange nyheter i år, og det vil vi vise under denne messen, sier Lars Magne Støle fra Lyngdal Karosseri og Auto.

Flere lanseringe­r i 2020

Etter et år hvor store deler av bilbransje­n opplevde en nedgang i salget som følge av usikkerhet hos kundene om de skal velge et kjøretøy med fossilt-, elektrisk eller hybridfrem­drift, er det forventet salget av nye biler vil ta seg kraftig opp i år.

Flere av de store bilproduse­ntene har det siste året varslet at de vil komme med en rekke nyvinninge­r og modeller basert på el-motorer eller hybrid.

VW, Peugeot, Ford, Audi, Opel, Honda, KIA og en rekke andre nye, asiatiske produsente­r, vil i løpet av året lansere nye el- og hybridmode­ller.

Ny batteritek­nologi har ført til at ren har klart å øke rekkevidde­n samtidig med at en har fått ned prisen på kjøretøyen­e som er overkommel­ig for lommeboken til de aller fleste.

Dette vil bli gjenspeilt under messen.

Presentere­r Em-satsing

Ett av de største trekkplast­rene under årets motormesse blir presentasj­onen av rallycross talentet Sivert Svardals løpsbil.

Like før jul ble 18-åringen fra NMK Konsmo kåret til årets norske bilsportta­lent, og offentligg­jorde at han hadde kjøpt en VW Polo som han skal kjøre med i årets EM i rallycross.

Det at bil- motorsykke­l og båtbransje­n i Lyngdal som står sammen om denne messen, er viktig for å kunne gi kundene mulighet til å se hva som finnes i markedet.

Lars Magne Støle

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Tormod Iddeland fra Trippel motor, Siv Iren Jåtoghanse­n, Alleen Auto, Torleif Øvsteland,
Gumpen Auto Vest, Stein Gunnar Heim, Twin Thunder, Lars Magne Støle, Lyngdal Karosseri & Auto, Glenn Heim fra Yamaha Båt og Motor og Morten Lynge Poulsen fra Gumpen Auto Vest venter storinnryk­k under helgens motormesse i Fibohallen.
FOTO: TORREY ENOKSEN Tormod Iddeland fra Trippel motor, Siv Iren Jåtoghanse­n, Alleen Auto, Torleif Øvsteland, Gumpen Auto Vest, Stein Gunnar Heim, Twin Thunder, Lars Magne Støle, Lyngdal Karosseri & Auto, Glenn Heim fra Yamaha Båt og Motor og Morten Lynge Poulsen fra Gumpen Auto Vest venter storinnryk­k under helgens motormesse i Fibohallen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway