Lister

Kvinnelig leder i mannsdomin­ert bransje

Det er ikke mange kvinnelige daglige ledere i bilbransje­n i vår region. Siv Iren Jåtog-hansen (38) har siden nyttår ledet Alleen Auto i Lyngdal.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Det å vaere en daglig leder handler om så mye mer enn bare å selge biler og få kundene til å velge verkstedet ditt og vise til gode økonomiske tall. Det handler like mye om å ta vare på medarbeide­rne sine, sier Jåtog-hansen.

Gått gradene

1. januar i år tok 38-åringen over som daglig leder av Alleen Auto i Lyngdal. Hun er ei av få kvinnelige daglige ledere innen dette mannsdomin­erte yrket.

– Nei, det er ikke så mange kvinner som er daglige ledere av en bilforretn­ing. Jeg begynte på bildelfabr­ikken med å støpe deler 18 år gammel. Der var jeg til jeg fikk barn. Deretter skulle jeg hjelpe Østelbø i seks uker. Det varte i seks år. Salgsyrket begynte for alvor hos MECA her i Lyngdal der jeg banket på dørene og spurte hva verksteden­e trengte. Det var der jeg skjønte hva som er inne i bilen, hvordan de er bygget opp. Hva som er slitedeler, hvor mye penger som er i omløp. Slitedelen­e er brød og melk for verksteden­e, sier Jåtog-hansen.

– Bygge tillit

Det brakte henne i 2014 til Svein Kvia i Flekkefjor­d som selger. Det var en vekker for henne, for aldri før hadde hun solgt en gjenstand som kostet så mye.

– Jeg syntes faktisk synd på kundene, for det er mye penger de skal bruke når de skal kjøpe bil. Jeg måtte bygge opp tilliten til kundene, for det nytter ikke bare å selge en bil. Som selger må vi høre etter hva det er kunden ønsker. Vi skal finne den rette bilen som passer kundens behov, lommeboka og ikke minst gjøre dem fornøyde slik at de kommer tilbake. Kundene skal ha en god opplevelse. Hvis kunden ikke har en god opplevelse, kan de gå til en annen forretning. Vi er et lite verksted som håper å se kunden, sier Jåtog-hansen.

– Angrer ikke

Siden januar 2017 har farsundskv­innen vaert tilknyttet Alleen Auto etter at Kvia-konsernet overtok selskapet, som salgssjef for det koreanske merket Hyundai. Høsten 2019 ble hun kontaktet av eierne om hun kunne tenke seg å overta som daglig leder.

– Jeg ble spurt om å ta over for Hans Magne Seland da hun skulle gå av for pensjon ved nyttår, etter at vi hadde hatt en søknadsrun­de. Det takket jeg ja til, og angrer ikke på det, sier Jåtog-hansen.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Siv Irene Jåtog-hansen har tatt over som daglig leder av Alleen Auto i Lyngdal.
FOTO: TORREY ENOKSEN Siv Irene Jåtog-hansen har tatt over som daglig leder av Alleen Auto i Lyngdal.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway