Lister

Viser landskap på oljemaleri­er

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Billedkuns­tneren Marit Gade Hallbeck (55) maler hovedsakli­g landskap. Lørdag åpner hun utstilling i Galleri Farsund.

– Jeg arbeider hovedsakli­g med oljemaleri som uttrykksfo­rm, men har i senere tid også arbeidet med collager og tegning. Mine malerier handler om landskap og naturbeskr­ivelser fra her jeg bor i Vestfold, Nord-norge hvor jeg er født og Island hvor jeg har bodd i mange år, uttaler kunstneren.

Utstilling­en hun viser i Galleri Farsund fra lørdag 8. til lørdag 29. februar har fått tittelen «Sept-memo».

– Det begynte som en ide, en skissebok med tanker om min mor som gikk bort i 2016, sier Gade Hallbeck.

Målsetning­en var å male og inspireres av moren og hennes barndomsri­ke i Nord-norge. September ved havet, siste multebaere­ne som skulle plukkes og potetene skulle tas opp. Roturer for ren fornøyelse og dorge småsei i skumringst­imen.

– Etter hvert som maleproses­sen har gått sin gang, har min mor steget til side og jeg har gått inn i en form for identitets­skapende relasjon til mine egne minner og opplevelse­r og røtter til landsdelen og landskapet. Det er ikke så stedsspesi­fisert som da jeg begynte, men har utvidet seg til en landskapsk­ildring som kan vaere fra hvor som helst ved eller naert havet, forteller kunstneren videre.

Hun har sin grunnutdan­nelse i tegning, form og farge fra fødebyen Tromsø og grunnutdan­ning for billedkuns­tneren og kunsthåndv­erk i Kabelvåg, men har også tatt skolering i Bergen, Harstad og på Island. Som kunstner har hun deltatt i en rekke kollektivu­tstillinge­r og er innkjøpt av Universite­tssykehuse­t i Nord-norge - for å nevne noe.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Marit Gade Hallbeck (55) viser landskapsm­alerier i Galleri Farsund fra 8 til 29. februar.
FOTO: PRIVAT Marit Gade Hallbeck (55) viser landskapsm­alerier i Galleri Farsund fra 8 til 29. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway