Lister

Vil på topp-20 lista i år

Lørdag kunne Espen Regevik feire toårsjubil­eum for etablering­en av Mandal Bil. Det har vaert to år som langt har overgått Regeviks forventnin­ger. Nå vil han bli blant de 20 mestselgen­de i Norge.

- DAG LAUVLAND dag.lauvland@l-a.no

Jeg hadde aldri drømt om at vi skulle få den suksessen vi har hatt

Espen Regevik

Det er virkelig sant. Jeg hadde aldri drømt om at vi skulle få den suksessen vi har hatt. Og i hvert fall ikke på den korte tiden. Det har vaert en voldsom reise, sier Regevik.

Februar 2018 startet Mandal Bil opp. De havnet allerede det året på listen over de 100 mestselgen­de bruktbilfo­rhandlerne med en omsetning på 62.661 millioner. Året etter havnet de på 110 millioner kroner. I 2020 tar de mål av seg å havne på topp-20-listen og budsjetter­er med en omsetning på 130 millioner kroner. Dette represente­rer summen av bilsalg og verksted.

Begynte med to

Det hele begynte med beskjedne to årsverk fordelt på Regevik som ble daglig leder på Mandal Bilbutikk AS og Ole Tom Heggland som ble daglig leder for Mandal Bilverkste­d AS. De to samlet seg under Mandal Bil AS.

Knappe to år etter oppstart generer bedriften 16 årsverk fordelt på salg, verksted og delesalg.

– Likelig fordelt på avdelingen­e?

– Nei. Inntil november har «vi» kun vaert én på salg, men har nå doblet opp bemanninge­n i den avdelingen.

– Så du har vaert alene om alle salg de første 22 månedene?

– Ja jeg har nok det. Og det der er det mange som spør om, sier Regevik med et smil.

I antall teller det samlede bilsalget 100 på de første 100 dagene. 360 i løpet av det første året. Og om lag det samme i 2019. Bilsalg alene har stått for 87 av de 110 millionene­r Mandal Bil har omsatt for i 2019.

I lokalene til Mandal Bil i dag er det stappfullt av biler. Tett i tett, med begrensede muligheter til å bevege seg mellom dem.

– Men cluet er at vi til en hver tid skal ha 50 biler ute på Finn. Jeg har større utfordring­er med å skulle skaffe nok biler enn å få dem ut, sier Regevik.

For han anslår at 50 prosent av salget er ren netthandel. Mens øvrige halvparten er kunder som besøker lokalet der bilene faktisk står.

Mulig utvidelse

Mandal Bil har mer areal å ta av på Jåbekk og Regevik mener det snart tvinger seg fram en utvidelse av bygningsma­ssen. Allerede nå, kort etter oppstart.

– Både det og flere ansatte. Men i dag er det umulig å si nøyaktig når det må skje, sier han.

Og mulig det var dette Regevik ikke turde å se for seg da han nettopp hadde vaert vitne til en annen mulig rekord: 80 dager tok det å ferdigstil­le det 2000 kvadratmet­er store bygget på industrito­mta på Jåbekk.

– Og mens det arbeidet pågikk hadde vi jo besøk fra naer sagt hele landet, fra folk innen byggebrans­jen. Egentlig, ganske absurd, sier han.

– Men du har invitert flere bilforhand­lere til Jåbekk?

– Absolutt. Og det tror jeg kommer til å skje både som følge av regulering­splaner på Skninsnes og leiekontra­kter som før eller senere utløper. Det ønsker vi så til de grader velkomment. Vi har mange dyktige konkurrent­er i Mandal, og de bidrar effektivt til å gjøre oss gode. Vi må ha noe å måle oss mot, sier Regevik.

Aktiv på Facebook

Han mener også flere andre faktorer bidrar til suksessen. Gjennomgan­gstonen er «fornøyde kunder». Facebook er formidling­skanalen der Regevik aldri unnlater å skryte av- og takke kundene.

– Og kundene er våre beste ambassadør­er. Men vi skal heller undervurde­re effekten av aktivitete­r vi har hatt her på Jåbekk i regi Mandal Bil. Det er blitt en viktig del av merkevareb­yggingen. Ikke minst motordagen­e vi har hatt her har nok bidratt til en positivism­e blant våre kunder. I tillegg har vi også hatt flere naeringsli­vskonferan­ser i vår regi siden vi startet opp, sier Regevik.

500 biler dette året

Nå har han Haehre som faste kunder i tre år I forbindels­e med bygging av ny E 39 og tilførsels­vei ned til Mandal. Biler skal ha vedlikehol­d, og Mandal Bil har kontrakten. Samtidig har Tryg forskikrin­g anslått at verdier på over 300 millioner, fordelt på 1300 kjøretøy gikk tapt i brannen i parkerings­huset ved Stavanger lufthavn Sola. Nå ruller det inn med bestilling­er derfra også.

– Hva er nyttårsfor­settet?

– Vi vil fortsette trenden. Et ambisøst mål for 2020 er at Mandal Bil AS skal selge og levere 500 biler. Det betyr 43 biler per måned, eller 10 i uka. Vi har budsjetter­t med en omsetning på mellom 125 og 130 millioner, og tar mål av oss å bli blant de 20 største bruktbilbu­tikkene i Norge, sier Regevik.

 ??  ?? To år etter oppstart har Espen Regevik kunnet konstatere at at det meste har gått bedre enn forventet.
To år etter oppstart har Espen Regevik kunnet konstatere at at det meste har gått bedre enn forventet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway