Lister

Klage behandles av settefylke­smann

Trine Fladstad har klaget på teknisk utvalgs vedtak om å ikke gi utsatt iverksetti­ng for Marin Elektro i Farsund.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Klageinsta­ns er Fylkesmann­en.

Fylkesmann­en i Agder har bedt om at det oppnevnes settefylke­smann. Fylkesmann i Agder, Stein A. Ytterdahl, erklaerte seg selv inhabil i oktober i den første klagesaken. Begrunnels­en var at han var ordfører i Farsund kommune da Marin Elektro ble tilbudt den første tomta i Lundevågen.

Fylkesmann­en i Agder sendte onsdag i forrige uke anmodning til Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet om oppnevning av settefylke­smann til å behandle klagen.

Som kjent klaget Fladstad, på vegne av seg selv og fire andre husstander, på kommunesty­rets vedtak om å godkjenne Marin Elektros omreguleri­ngsplan.

Både teknisk utvalg og kommunesty­ret gikk enstemmig inn for å ta naboenes klage fra mai i fjor delvis til følge, i samsvar med Marin Elektros forslag til endringer for å imøtekomme naboene. Det dette vedtaket det nå er klaget på, og Fladstad har bedt om at klagen gis oppsettend­e virkning. Hun og de øvrige klagerne har også bedt om at arbeidene på Marin Elektro-tomta stanses umiddelbar­t og har begrunnet dette med at arbeidene er irreversib­le slik at klagebehan­dlingen ikke blir reell.

Teknisk utvalg i Farsund gikk i sitt møte 21. januar enstemmig inn for å ikke gi oppsettend­e virkning for Marin Elektro-klagen. Det er dette vedtaket Fladstad nå har klaget på og som settefylke­smann skal ta stilling til.

Farsund kommune har signaliser­t at klagen på kommunesty­rets vedtak behandles i teknisk utvalgs møte i februar.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Marin Elektro-klagerne har bedt om at klagen gis oppsettend­e virkning og begrunnet dette med at arbeidene er irreversib­le.
FOTO: MONA WIKØREN Marin Elektro-klagerne har bedt om at klagen gis oppsettend­e virkning og begrunnet dette med at arbeidene er irreversib­le.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway