Lister

Opplevelse­spark skal stå ferdig neste vår

I dag ble første grunnstein for byggingen av nye Anne-cath Vestlys Forundring­spark i Lyngdal lagt. Etter planen skal den stå ferdig neste vår.

-

Mange barn og voksne var møtt frem for å få med seg denne åpningen, som også var en smakebit på hva som venter videre.

– Velkommen til Lyngdal og starten på et eventyr, i AnneCath Vestlys ånd. Jeg vil gjerne takke familien Vestly som har valgt denne kommunen. Jeg tror dette vil styrke hele landsdelen, og bidra til flere gode regionale samhandlin­ger fremover, innledet ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen.

Styreleder i Anne-cath Vestlys Forundring­spark, Gaute Ubostad, var også en svaert fornøyd mann, men innrømmet at ikke alt hadde gått på skinner siden ideen ble unnfanget.

– Det har tatt lang tid å komme dit vi er i dag, åtte og et halvt år. Og det har vaert tider da det så veldig mørkt ut. Men man sier jo at det du ikke dauer av, blir du sterkere av. Jeg synes det er kjempegøy å stå her i dag, sa Ubostad.

Våren 2021

Han fortalte dessuten at planen er at parken skal stå ferdig til våren neste år.

Ubostad benyttet også anledninge­n til å takke alle som har bidratt til å støtte prosjektet, som har blitt en realitet på bakgrunn av et offentlig-privat samarbeid. 50 millioner er prisen for Museumspar­ken alene anslått til.

– Våre nabokommun­er har også bidratt med støtte for å få dette til, sa Ubostad.

– Synergieff­ekter

– Dette er jo positivt for hele regionen, så dette synes jeg er bra. Og kanskje Farsund en dag får noe igjen, om vi har det rette prosjektet, uttalte Farsund-ordfører Arnt Abrahamsen.

Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug hadde også mye godt å si om dette prosjektet.

– Denne parken vil bidra til å skape gode synergieff­ekter for hele regionen og forhåpentl­igvis bidra til at besøkende blir vaerende i Lister lenger. Og så er det noe med verdiene som Anne-cath Vestly står for som jeg har veldig sans for. Et flott tiltak, sa Kvinlaug.

Lyngdals ordfører Jan Kristensen uttalte til Lister i forkant av den offisielle starten at han var glad for at man nå endelig kunne begynne å bygge.

– Dette er en stor dag, understrek­et han.

Han fortalte dessuten at planen var å legge denne dagen til forfattere­ns 100-års dag, som er om en og en halv uke.

Barna i fokus

Barna har stort fokus i den nye

 ??  ?? Ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen og styreleder i Anne-cath Vestlys Forundring­spark, Gaute Ubostad, som her krysser hverandre på vei til
Ordfører i Lyngdal, Jan Kristensen og styreleder i Anne-cath Vestlys Forundring­spark, Gaute Ubostad, som her krysser hverandre på vei til
 ??  ?? Styreleder for forundring­sparken, Gaute Ubostad, ventet spent på avdukingen.
Styreleder for forundring­sparken, Gaute Ubostad, ventet spent på avdukingen.
 ??  ?? Sønnene til Anne-cath Vestly, Håkon og og Jo flankerer Jo sin kone, Berit Vestly.
Sønnene til Anne-cath Vestly, Håkon og og Jo flankerer Jo sin kone, Berit Vestly.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway