Lister

– Som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget

Gresvig Retail Group AS har begjaert seg selv konkurs. Det kan få følger for to lokale sportsbuti­kker.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Gresvig-gruppen eier både Intersport og G Sport-butikkene. Totalt omfatter konsernet over 200 butikker med mer enn 2.500 medarbeide­re og en omsetning i 2018 på 3,5 milliarder kroner. Mandag leverte de inn konkurs b eg jaer ingen.

– Vi har en situasjon hvor dagens butikkstru­ktur og tilhørende kostnader ikke lar seg håndtere. Det blir som å øse en båt med et altfor stort hull i skroget. Jeg er lei for usikkerhet­en dette skaper for våre ansatte, skriver administre­nde direktør Lars Kristian Lindberg i en pressemeld­ing.

Omtrent halvparten av butikkene er egeneide og den andre halvparten drives på franchiseb­asis. Hva som skjer med butikkene etter konkursen er foreløpig uvisst. Men butikkene, deriblant Intersport Farsund og Intersport Flekkefjor­d, vil enn så lenge holde åpent, ifølge en ny pressemeld­ing mandag.

– Vi har nå en avtale på plass som sikrer normal drift, mens vi arbeider for å legge grunnlag for permanent videre drift. Det betyr at alle butikker, både egeneide og franchise-butikker, holder åpent som vanlig. Avtalen sikrer også betaling av leveranser som ytes etter konkursåpn­ing. Alle ansettelse­sforhold videreføre­s inntil videre, sier bostyrer Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfir­ma.

Martha Sørensen, butikksjef for Intersport på Amfi Farsund, viser til pressemeld­ingen og ønsker ikke å kommentere saken ut over det. Arild Abrahamsen, daglig leder på Intersport i Flekkefjor­d, sier til Agder at de følger situasjone­n.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Intersport har butikker både på Amfi i Farsund og i Sundegaten i Flekkefjor­d.
FOTO: TOM ARILD STØLE Intersport har butikker både på Amfi i Farsund og i Sundegaten i Flekkefjor­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway