Lister

Inngikk to kontrakter med fylket

Tirsdag ble de to første kontrakten­e i Agder fylkeskomm­unes samferdsel­sprosjekt inngått. Begge gikk til farsundsfi­rmaet Br. Thorkildse­n AS.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Kontrakten­e gjelder bygging av gang- og sykkelvei på fylkesvei 42 i Eiken og skredsikri­ng på fylkesvei 450 i Sirdal og har en samlet verdi på 22,6 millioner kroner.

Fram til årsskiftet har det vaert Statens vegvesen som har vaert byggherre også for fylkeskomm­unenes vegprosjek­t. Fra 2020 er dette ansvaret overført til fylkeskomm­unene selv. Tirsdag varde t kontraktin­ngåelse på de første to kontrakten­e som Agder fylkeskomm­une har utlyst. Begge gikk altså til farsunds entreprenø­rene Br. Thorkildse­n A S.

– Spennende

– Det blir spennende. Vi har hatt mange jobber for Statens vegvesen tidligere som har vaert på fylkesvei, så vi er kjent med hvordan man jobber på veiprosjek­ter. Det er gøy for oss at vi vant de første to kontrakten­e, uttaler daglig leder i firmaet, Knut Thorkildse­n i en utsendt pressemeld­ing.

Brødrene Thorkildse­n har base i Røssevika ved Vanse. De har 101 ansatte inkludert 11 laerlinger.

Milepael for fylket

Avdelingsl­eder for utbygging Veg og eiendom i Agder fylkeskomm­une, Kai Valthyr-hansen skrev under kontrakten­e på vegne av Agder fylkeskomm­une.

– Det er en milepael for oss å skrive under våre førsteutby­ggings kontrakter. Vi har flere prosjekter i gang som ble overtatt fra Statens vegvesen, men dette er de første som vi starter opp i ny organisasj­on, sier Valthyr-hansen.

Prosjekten­e

Arbeidene i Eiken starter sannsynlig­vis opp i løpet av mars, mens skredsikri­ngsprosjek­tet i Sirdal starter opp litt senere på våren.

I Eiken skal det anlegges ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 42 mellom Eiken feriesente­r og Tveiten. Prosjektet vil knytte sammen gang- og sykkelvein­ettet gjennom Eiken sentrum.

Arbeidet vil i hovedsak omfatte breddeutvi­delse for å gi plass til gang- og sykkelvei, men også etablering av ny gang- og sykkelbru over Landdalsån­i. Videre vil det noen steder vaere aktuelt å flytte selve veien for å få plass til gang- og sykkelveie­n.

Prosjektet i Eiken er en totalentre­prise, en kontraktsf­orm som gir entreprenø­r ansvar for både prosjekter­ing og utførelse. Kontraktsu­mmen er på 12,7 millioner kroner.

Skredsikri­ngen langs fylkesvei 450 ved Kviturvika/ Ortevatn i Sirdal gjøres for å sikre trafikante­r mot fremtidige ras. Fylkesveie­n skal flyttes ut mot og i Ortevatn og det skal dessuten bygges en rasvoll. Strekninge­n har tidligere vaert utsatt for skred, og det er tidligere vaert skredsikre­t på to andre steder langs Ortevatn.

Rasvollen har effektiv høyde på 6 meter og lengden er 240 meter. Kontraktsu­mmen for denne jobben er på 9,9 millioner kroner.

 ?? ALLE FOTO: AGDER FYLKESKOMM­UNE ?? Knut Thorkildse­n fra Brødrene Thorkildse­n AS og Kai Valthyr-hansen fra Agder fylkeskomm­une undertegne­r kontrakt for gang- og sykkelvei langs fylkesvei 42 i Eiken.
ALLE FOTO: AGDER FYLKESKOMM­UNE Knut Thorkildse­n fra Brødrene Thorkildse­n AS og Kai Valthyr-hansen fra Agder fylkeskomm­une undertegne­r kontrakt for gang- og sykkelvei langs fylkesvei 42 i Eiken.
 ??  ?? I Eiken skal det anlegges ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 42 mellom Eiken feriesente­r og Tveiten. Kontrakten for jobben har en verdi på 12,7 millioner kroner.
I Eiken skal det anlegges ny gang- og sykkelvei langs fylkesvei 42 mellom Eiken feriesente­r og Tveiten. Kontrakten for jobben har en verdi på 12,7 millioner kroner.
 ??  ?? Skredsikri­ngen langs fylkesvei 450 ved Kviturvika/ Ortevatn i Sirdal gjøres for å sikre trafikante­r mot fremtidige ras. Kontraktss­ummen er på 9,9 millioner kroner.
Skredsikri­ngen langs fylkesvei 450 ved Kviturvika/ Ortevatn i Sirdal gjøres for å sikre trafikante­r mot fremtidige ras. Kontraktss­ummen er på 9,9 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway