Lister

Vold blant unge elever

Lyngdal kommune har politianme­ldt en voldsepiso­de på Lyngdal ungdomssko­le. Politiet har hatt bekymrings­samtaler med de involverte.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Saken er blitt håndtert av skolens ledelse, der det er blitt holdt et møte med de berørte elevene og et foreldremø­te. Vi har prosesser for hvordan slike saker skal håndteres, som vi ser meget alvorlig på. Vi har jobbet i ettertid for å få en god løsning på denne saken, sier virksomhet­sleder og skolefagli­g ansvarlig Terje Litland til Lister om saken.

Overfalt etter skoletid

Lister har fått merinnsyn i en sladdet versjon av et notat som er vedlagt anmeldelse­n. Notater er skrevet av en laerer ved skolen 20. januar.

Det fremgår av notatet at hele episoden startet med at en elev gikk bort til en medelev i et friminutt og tiltalte han med ukvemsord som gnom og anus. Eleven som ble kalt dette ble sint og svarte med å gi ham et spark på beinet.

Det fremgår av notatet at laereren senere på dagen gikk mellom de to elevene for å hindre at det hele skulle uarte til noe mer.

Eleven som startet det hele skal i etterkant ha involvert medelever, fremgår det av rapporten som politiet har fått tilsendt.

Det hele kulminerte etter skoletid. Da skal offeret ha blitt overfalt av en for ham ukjent person. Vedkommend­e ble imidlertid identifise­rt gjennom bilde, video og øyenvitner.

Ifølge notatet skal eleven ha blitt lagt i bakken og sparket mens han lå nede. Medelever skal ha stått og ledd av det som skjedde. Flere filmet også episoden med mobiltelef­oner.

Det var voldsoffer­ets foreldre som tok kontakt med skolen om saken som nå er anmeldt til politiet.

Unge involverte

Lensmann Jan Terje Aas opplyser til Lister24 at de mottok en anmeldelse fra kommunedir­ektøren i Lyngdal 20. januar. Denne er nå behandlet.

– Politiet har fått henvendels­en om en hendelse. Dette er såpass unge gutter at politiet har hatt bekymrings­amtaler med de involverte partene, og anser saken ferdig fra vår del, sier lensmann Jan Terje Aas til Lister.

Saken er blitt håndtert av skolens ledelse, der det er blitt holdt et møte med de berørte elevene og et foreldremø­te.

Terje Litland

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Voldsepiso­der som omfatter elever ved Lyngdal ungdomssko­le er anmeldt til politiet og behandlet av dem.
FOTO: TOM ARILD STØLE Voldsepiso­der som omfatter elever ved Lyngdal ungdomssko­le er anmeldt til politiet og behandlet av dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway