Lister

Planlegger 16 boliger

Solhougtop­pen i Farsund kan bli fylt opp av 16 boenheter om alt går som Solhougtop­pen Utvikling AS ønsker.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Solhougtop­pen i Farsund blir trolig det siste sentrumsna­ere området for bygging av eneboliger.

I utgangspun­ktet var planen at det skulle bygges leilighete­r på Solhougtop­pen i Farsund, men grunneier Gunnar Brøvig søkte i 2018 om omreguleri­ng av området slik at det kunne bygges eneboliger i stedet. Nå er det klart at det ti eneboligto­mter og tre tomannsbol­igtomter legges ut for salg. De sju første eneboligto­mtene er allerede ute på markedet. Lister har vaert i kontakt med grunneier Gunnar Brøvig om saken også. Han er på utenlandsr­eise og har henvist videre til styreleder i Solhougtop­pen utvikling, Arild Hestås for svar.

– Vi er sikre på at dette er den beste løsningen for byen og for omgivelsen­e. Det blir ikke like massivt som det hadde blitt med leilighete­r. Det kommer til å bli fantastisk fint når alt er ferdig, sier styreleder­en.

Klausul

Av de sju eneboligto­mtene som er ute for salg nå, er en allerede solgt. For at Solhougtop­pen Utvikling skal gå i gang med å gjøre tomtene klare til bygging, må det selges tre tomter til før sommerferi­en.

– Vi er jo klar over hvor vi bygger og kjenner til området. Boligmarke­det i Farsund er vel ikke akkurat «kjempehot». Derfor har vi satt inn denne klausulen, sier Hestås.

– Kommer dere til å holde på dette - eller verker dere med å komme i gang uavhengig om det blir fire salg eller ikke?

– Hehe, når du har kommet så langt som vi har gjort nå, så har vi selvfølgel­ig lyst til å begynne på arbeidet så fort som mulig. Men vi må vente til premisset er oppfylt, svarer han.

– Fantastisk utsikt

Ifølge eiendomsme­gler i Eiendomsme­gler 1, Marius Thorkildse­n Kjørkleiv, er det interesse for å få seg en tomt på Solhougtop­pen. Han er klar på hvorfor:

– Dette er kanskje siste mulighet for å skaffe en seg sentrumsna­er eneboligto­mt. De finnes jo ikke lengre og hvor kan man bygge ut? Spør han retorisk.

– På Solhougtop­pen får man samtidig en helt fantastisk utsikt. Utvilsomt Farsunds fineste. Og gode solforhold til Solhougen å vaere, sier han.

Snittprise­n på tomtene ligger på rundt to millioner kroner.

Tomtestørr­elsene er på rundt 200 kvadratmet­er.

– Du må betale for beliggenhe­ten og for utsikten, sier megleren.

Ingen hage

Ingen av eneboligen­e vil ha egen hage tilknyttet boligen. Grøntareal­et i området vil vaere eid av alle beboerne i det nye feltet.

– De vil få en andel hver i parkområde­t, sier Kjørkleiv.

– Jeg tror det er en av styrkene til dette prosjektet, i tillegg til utsikten selvfølgel­ig. Det blir et nydelig grøntareal som alle kan benytte seg av, i tillegg til en sti ned til strandprom­enaden som tar deg til sentrum, sier Hestås.

Det kommer til å bli fantastisk fint når alt er ferdig.

Arild Hestås

 ??  ??
 ?? FOTO: EIENDOMSME­GLER 1 ?? På Solhougtop­pen i Farsund kan det bli bygget 16 boenheter de neste årene.
FOTO: EIENDOMSME­GLER 1 På Solhougtop­pen i Farsund kan det bli bygget 16 boenheter de neste årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway