Lister

Ingen bør derfor bli forundret om ikke også denne forundring­sparken også kommer til å bli en suksess.

-

Denne uken ble grunnstein­en lagt for den nye Anne-cath. Vestlys Forundring­spark i Lyngdal. I første omgang skal det bygges et museum til aere for den kjente og kjaere barnebokfo­rfatteren, som i år ville ha fylt 100 år. Vestly har beriket flere generasjon­er av barn og unge med bøkene om Ole Aleksander Filibom-bom-bom, Mormor og de åtte ungene, Aurora, Guro, Kaos og ikke minst Lillebror og Knerten. Forfattere­n ikke har noen tilknytnin­g til Sørlandet, men hennes naermeste familie er likevel fornøyd med at hun nå blir hedret med eget bygg. - Jeg har en veldig god følelse på at hun ville likt det veldig godt, uttalte sønnen Jo under tirsdagens begivenhet.

Ingen bør derfor bli forundret om ikke også denne forundring­sparken også kommer til å bli en suksess.

Det var mens Knerten var på høyden som filmfigur på kino for noen år siden at ideen om lage en fornøyelse­spark i Lyngdal ble lansert. Mange ristet på hodet av planene som brødrene Stig og Gaute Ubostad stod i bresjen for. Og det har vaert flere skjaer i sjøen. Ikke minst har finansieri­ngen av prosjektet stått i stampe. Men da første grabb med jord ble fylt på tomta ved Bjørkebakk­ene mellom Kvavik og Rosfjord for et par uker siden, var første trinn fullfinans­iert. Et museum over Vestlys forfatters­kap til en prislapp på naermere 50 millioner kroner skal nå bygges. Det gjøres gjennom et privat-offentlig samarbeid der både staten, fylkeskomm­unen, vertskommu­nen Lyngdal og nabokommun­ene Farsund og Kvinesdal bidrar i et spleiselag.

Ubostad-brødrene har vist at de kan få ting til å skje tidligere. Mange var skeptiske da de lanserte ideen om et stort badeland i Lyngdal. Sørlandsba­det lever fortsatt i beste velgående - om enn med litt svingende omsetning. Verdenssen­sasjonen Under i Lindesnes har fortsatt nyhetens interesse, og høster priser like ofte som andre skifter sokker. Den spektakula­ere undervanns­restaurant­en var utsolgt ni av ti dager i fjor og er så langt besøkt av over 7.000 mennesker. Ingen bør derfor bli forundret om ikke også denne forundring­sparken også kommer til å bli en suksess. Det vil utvilsomt styrke hele Lister-regionen som turistdest­inasjon.

Fem millioner kroner har både Farsund og Kvinesdal bidratt med i spleiselag­et. Sistnevnte har sikret seg støtte fra Lyngdal til det planlagte attraksjon­sprosjekte­t i Liknes. Selvsagt bør Farsund smi mens jernet er varmt. Tegningene for et skikkelig informasjo­nssenter og restaurant med spektakula­er havutsikt ved Lista fyr er det bare å børste støvet av. Det bør vaere en prioritert oppgave så snart ny reiselivsa­nsvarlig er på plass og apparatet i Lista Fyr AS er skikkelig oppe å stå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway