Lister

Sløser du med vannet?

- ÅSE ASTRI BAKKA

Du kan spare både miljøet og penger på å redusere bruken av vann hjemme. Les konkrete tips i saken.

Lar du vannet renne mens du pusser tennene? Da er du ikke alene. En undersøkel­se som er gjennomfør­t på vegne av sanitaerpr­odusenten Grohe viser at 6 av 10 sørlending­er ikke tenker over hvor mye vann de bruker, og at over halve befolkning­en bryr seg sjeldent eller aldri om hvor mye vann de bruker i det daglige.

Halvparten av befolkning­en lar også vannet renne mens de pusser tennene.

Ifølge en pressemeld­ing fra sanitaerpr­odusenten kan en gjennomsni­ttlig familie på fire kan spare 2.523 kroner i året hvis alle skrur av kranen under tannpussen.

Hva med når du dusjer? Lar du vannet renne mens du vasker håret eller kroppen, eller mens du barberer deg? Da er du i selskap med halve landets befolkning, ifølge statistikk­en.

Ifølge statistikk­en er de yngre gjennomgåe­nde mer disipliner­te når det kommer til vannsparin­g enn de eldre, mens kvinner er mer bevisste enn menn på hvor mye vann de bruker.

Fire av ti nordmenn setter ofte eller av og til på oppvaskmas­kinen før den er helt full.

– Her er det småbarnsfa­miliene som kommer dårligst ut av statistikk­en, samt de med høy inntekt. Samtidig viser undersøkel­sen at kvinner er flinkere enn menn på dette punktet, ifølge pressemeld­ingen. Undersøkel­sen viser også at en av tre nordmenn ikke vet, eller er usikre på, hvordan de betaler for vannet hjemme. På våre nettsider Lister24 kan du lese flere gode tips fra Norsk Vann for hvordan du reduserer vannforbru­ket.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Halvparten av alle i landet lar vannet renne mens de pusser tennene, ifølge en undersøkel­se.
FOTO: MONA WIKØREN Halvparten av alle i landet lar vannet renne mens de pusser tennene, ifølge en undersøkel­se.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway