Lister

Braktap for Haegebosta­d

- KARL BIRGER SAELØR

Et meget ungt Haegebosta­dlag fikk juling i torsdagens treningska­mp mot Giv Akt på Nyplass kunstgress­bane.

– Vi hang bra med i 1. omgang, men det raknet litt etter pause. Vi byttet mye og folk måtte spille i uvante posisjoner. Det er veldig tidlig, og resultatet betyr ikke så mye. Det viktigste nå er at flest mulig spillere får prøvd seg, sier Dag Stian Orthe, som sammen med Jan Rune Urevatn utgjorde rutinen i Haegebosta­ds lag. Orthe fikk forøvrig også rødt kort på slutten av kampen etter å ha fått sitt andre gule.

Giv Akt tok ledelsen etter et kvarter, men Ole Fidjeland styrte inn utlikninge­n til 1–1 fem minutter før pause.

Etter pause viste 4. divisjonsl­aget fra Vigeland seg som et bedre lag. Det ble seks baklengsmå­l for Haegebosta­d, og Giv Akt kunne gå av banen med seier 7–1.

Haegebosta­d stilte med et meget ungt mannskap. 9 av 11 spillere som startet er G16-spillere fra i fjor eller nå i 2020. 15 av 17 spillere i kamptroppe­n er fra samme kategori, altså født i 2003 eller 2004.

– Det er et lite generasjon­sskifte på gang. På treningene i januar har vi vaert 21 spillere i snitt. Vi har en utrolig flott gjeng med ungdommer som er i rivende fremgang, sier trener Svein Ola Bråthen, som er ute på jobb i Nordsjøen.

Heller ikke spillende hjelpetren­er Arnt Reidar Lislevand var med til Vigeland. Haegebosta­d manglet også Espen Birkeland, Kristoffer Birkeland, Fredrik Hommen, Børge Foss, Kenneth Kvåle og Terje Forgard.

Haegebosta­d spiller sin neste treningska­mp borte mot Lyngdal onsdag 26. februar.

 ?? FOTO: RUNE EIKELAND ?? Ole Fidjeland scoret Haegebosta­ds mål mot Giv Akt.
FOTO: RUNE EIKELAND Ole Fidjeland scoret Haegebosta­ds mål mot Giv Akt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway