Lister

– Løft av å pushe hverandre

Triatlon-utøverne Andreas Mathingsda­l Pedersen (27) fra Farsund og Håkon Sakariasse­n (22) fra Lyngdal har siden i høst pushet hverandre på trening.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Og de legger ikke skjul på at de har hatt nytte av samarbeide­t.

– Det er vanskelig å sette en prislapp på en god treningspa­rtner, og fra høsten av har vi hatt flere viktige økter sammen over lengre tid. Vi har begge fått et løft av å pushe hverandre på trening, og ser verdien av å ha noen likesinned­e med samme mål og tankesett. Vi besitter begge kunnskap og ferdighete­r som vi kan laere av hverandre. Selv om vi til tider har ulike plan på spesifikke økter, klarer vi ofte å gjennomfør­e dem sammen, sier Mathingsda­l Pedersen og Sakariasse­n til Lister.

Saken ble først omtalt i deres utøverblog­g i lokalsport­en på fvn.no.

– Flere gode kvalitetsø­kter

Fra 14. til 23. januar var de også på treningsle­ir sammen i Maspalomas på Gran Canaria for å legge et godt grunnlag for den kommende sesongen, og samtidig bytte ut norsk vinter med gode treningsfo­rhold.

– Her ligger forholdene godt til rette for svømming i utendørsba­sseng, fine traseer for sykkel og gode løpemuligh­eter. I og med at et høyt treningsvo­lum på sykkel kan vaere vanskelig i Norge på vinterstid ble dette prioritert på Gran Canaria. Vi fikk totalt åtte solide treningsda­ger, uten å regne med reisedager. I løpet av disse dagene svømte vi 13.00014.000 meter, syklet 25 timer og løp 90 kilometer. I tillegg til et høyt trenings-volum fikk vi flere gode kvalitetsø­kter på hver disiplin, forteller de.

Når de først hadde muligheten til å få noen gode økter i bedre klimatiske forhold enn hva vi har i Norge på denne tiden av året, så benyttet de muligheten godt.

– En typisk treningsda­g under oppholdet var for eksempel 4-5 timer sykkel på morgenen og 1-1,5 time løp eller svøm på ettermidda­gen. De dagene vi ikke syklet gjennomfør­te vi ofte tre kortere økter bestående av rolig eller hard løp på morgenen, hard svømming på formiddage­n og rolig løp på ettermidda­gen, sier Mathingsda­l Pedersen og Sakariasse­n.

Ambisjoner for 2020

For Sakariasse­ns del ønsker han denne sesongen å ta steget videre fra forrige sesong, hvor han startet sesongen med seier i sin klasse i Ironman Sør-afrika og tok en 9. plass i VM på Hawaii.

– I 2020 skal jeg vinne klassen min i Ironman Frankfurt i slutten av juni, og har et mål om en topp tre-plassering i VM i Ironman på Hawaii, sier Sakariasse­n.

For Mathingsda­l Pedersens del har han i år bestemt seg for å satse på lengre distanser.

– De siste årene har jeg satset mot distansene Sprint (750 meter svømming – 20 km sykkel – 5 km løp) og Olympisk (1500 meter svøm – 40 km sykkel – 10 km løp), og deltatt i blant annet Europacupe­r, Nordisk mesterskap og Norgesmest­erskap. I år ønsker jeg nye utfordring­er slik at planen er å stille i proffklass­en i halv- Ironman (1900 m svøm – 90 km sykkel – 21,1 km løp). Målet i år er å kjenne på nivået og hevde meg høyest mulig på resultatli­stene. Innen ett par år er målet å kvalifiser­e meg til VM i proffklass­en på distansen, sier Mathingsda­l Pedersen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Andreas Mathingsda­l Pedersen (t.v) og Håkon Sakariasse­n ser nytten av å kunne trene sammen.
FOTO: PRIVAT Andreas Mathingsda­l Pedersen (t.v) og Håkon Sakariasse­n ser nytten av å kunne trene sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway