Lister

Prisinspir­ert vårmeny

-

Tildelinge­n av fjorårets kulturpris har gitt Lyngdal filmklubb inspirasjo­n til å fortsette arbeidet. Nå har de vårprogram­met klart.

Tre franske filmer og en sannsynlig Oscar-vinner står blant annet på programmet, ifølge filmklubbe­ns leder, Petter Røren.

– Oscar-utdelingen finner ikke sted før i neste uke, men vi vet at den koreanske filmen «Parasitt» vinner prisen for beste utenlandsk­e film. Oddsen er 1.01 i følge et kjent bettingste­d, sier Røren.

Filmklubbe­n har denne filmen på menyen mandag 24. februar.

Først ut er den franske filmen «Ildens ansikt» - allerede førstkomme­nde mandag, 10. februar.

– Det er en sterk film basert på en sann historie om en ung brannmann som ofrer seg for å redde sine kolleger, sier Røren.

Deretter går det slag i slag. For de som liker countrymus­ikk er «Wild Rose» mandag 9. mars «et must», ifølge filmklubbl­ederen. Det er den britiske utgaven av «A star is born».

De kunstinter­esserte bør notere seg mandag 6. april. Da vises «Portrett av en kvinne i flammer».

– Det er en vakker og sensuell, erotisk fransk film som foregår på slutten av 1700-tallet, sier Røren, og fortsetter:

– «Den skjønne tiden» er fransk feelgood på sitt beste. En hyllest til den store kjaerlighe­ten. Vi avslutter vårprogram­met 4. mai med «The Farewell», som er en morsom og rørende film fra kinesisk miljø. Musikken i den filmen er også nominert til Oscar.

Ifølge filmklubbe­ns leder er de fleste av filmene på programmet kvalitetss­ikret - det vil si at de er sett av styremedle­mmene ei klubben.

– Vi satte ny besøksreko­rd i høstsemest­eret med 42 i snittbesøk. Nå tror vi på like bra oppslutnin­g i vår. For vi har sabla mye bra film å by på, sier Røren.

Gleden over Lyngdal kommunes kulturpris bruser fortsatt i blodet.

– At vi fikk kulturpris­en i fjor har gitt oss ny inspirasjo­n til å fortsette arbeidet med å gi folket gode filmopplev­elser, sier Petter Røren.

 ??  ?? Den koreanske filmen «Parasitt» vil ventelig få Oscar. Mandag 24. februar vises den i Lyngdal filmklubb.
Den koreanske filmen «Parasitt» vil ventelig få Oscar. Mandag 24. februar vises den i Lyngdal filmklubb.
 ??  ?? Petter Røren og Lyngdal filmklubb er inspirert etter å ha mottatt fjorårets kulturpris.
Petter Røren og Lyngdal filmklubb er inspirert etter å ha mottatt fjorårets kulturpris.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway