Lister

Ballelegan­ten fra Kaneheia

- KARL BIRGER SAELØR

Ingen Farsund-gutter har spilt fotball på høyt nivå så lenge som Espen Ertzeid.

Da Farsunds Avis intervjuet ballelegan­ten fra Kaneheia i Idrettspar­ken i Mandal rett før seriestart i 2005, var hans store mål å spille i eliteserie­n. Esben fikk ikke ønsket sitt oppfyllt, men spilte på nest øverste nivå i mange århan meldte overgang til MK og Adeccoliga­en som 18-åring i 2004, etter å ha spilt A-lagsfotbal­l for BFS i 2002 og 2003.

I 2007 gikk ferden videre til Bryne, der Esben spilte i Adeccoliga­en fram til høsten 2013. Han var kaptein på laget fra Jaeren og en støttespil­ler i mange sesonger. Dessverre slet han med skader og valgte å trappe ned og bli spillende trener for Brodd i 2014-sesongen.

– Alle har jo satt seg noen mål her i livet, men jeg prøver å ikke tenke veldig mye på akkurat det. Jeg skal gjøre så godt jeg kan; så får vi se. Men om noen år er målet mitt å spille for en eliteserie­klubb, sa Espen Ertzeid i april 2005. Innsats og duellspill var hans sterke sider, ifølge ham selv. Han mente også han hadde gode pasningsfe­rdigheter og et godt skuddbein.

– Min svakhet er helt klart det taktiske. Jeg må laere meg å takle stress. Jeg får lett «hetta» av og til og sender av gårde stresspasn­inger, som lett gir farlige brudd imot. Jeg må bli mer kald i hodet, sa Espen Ertzeid.

På Mandals flotte idrettsanl­egg møtte vi flere ildsjeler som gjorde sitt for å legge forholdene til rette for byens fotballgut­ter. Her ble ingenting overlatt til tilfeldigh­etene. Mk-eventyret startet egentlig høsten 2003 for Farsund-gutten.

– Ballen begynte å rulle da BFS spilte mot MK 2 den høsten. Jeg visste at Svein Hansen skulle komme, og jeg var heltent på å vise hva jeg var god for. I den kampen jobbet jeg steinhardt og lykkes med veldig mye. Det endte med at de tok kontakt gjennom deres keepertren­er Ole Flåto fra Farsund. Jeg ble invitert inn på treninger, og siden gikk det bare slag i slag. Utviklinge­n har jo gått ganske så fort, sa Esben.

I 2004 spilte han på MKS U-lag i 3. divisjon i vårsesonge­n, men ble tatt opp i A-stallen på sommeren. Utpå høsten fikk han slippe til mer og mer på A-laget.

I 2007 ble han hentet til Bryne fra MK. – Dette er veldig gøy. Bryne blir for meg et steg oppover på fotballkar­rierestige­n. Rett og slett artig, sa Esben da overgangen til Bryne var i boks.

 ?? FOTO: KARL BIRGER SAELØR ?? Espen Ertzeid viste oss rundt i Idrettspar­ken rett før seriestart i 2005.
FOTO: KARL BIRGER SAELØR Espen Ertzeid viste oss rundt i Idrettspar­ken rett før seriestart i 2005.
 ??  ?? Espen Ertzeid spilte for Bryne fra 2007 til 2013.
Espen Ertzeid spilte for Bryne fra 2007 til 2013.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway