Lister

Mønstret mye danseglad ungdom

70 prosent av innslagene under årets UKM i Farsund besto av dansenumre. Det har aldri skjedd før.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Vi har aldri hatt så mange dansenumre. Tidligere har det vaert mest sang. Jeg tror nok en viktig årsak til det er Johanna Brown og hennes tilbud til ballett-interesser­te de siste årene. Det har blitt veldig populaert. Johanna har vaert en stor inspirasjo­n, sier Anne Louise Kaalstad, som sammen med Torrey Skeibrok og Anija Wormsen holdt i tømmene denne Ukm-kvelden.

Full kinosal

Arrangemen­tet gikk av stabelen på Farsund kino, som var stappfull av forventnin­gfulle familiemed­lemmer til de ulike aktørene, og andre som ville ha med seg denne begivenhet­en.

– Farsund kommune er også heldig som har samarbeide­t så godt med Kulturskol­en og ungdomsklu­bbene i kommunen, sier Kaalstad.

Hun påpeker dessuten at UKM ikke er en tradisjone­ll konkurrans­e.

– Vi oppfordrer barn og unge til å vise hva de gjør. De voksnes oppgave er å legge til rette, forklarer Kaalstad, som var svaert fornøyd med gjennomfør­ingen, da vi snakket med henne etter at årets UKM i Farsund var over.

– Jeg er så imponert over at de tør, understrek­er Kaalstad.

Åtte av elleve

Det var elleve ulike numre som ble presentert. Åtte av dem var dansenumre, alt ifra danseduoen Te, til Trepak og russisk dans. De som gikk videre fra dans var dansegrupp­a JOY, og ballettdan­ser Frida Grønås Johnsen. Johnsen opptrådte med nummeret «Gamlemor danser alene» Her var tre sangnumre, hvor to opptredene­r gikk videre til fylkesfina­len, som i år skal arrangeres i Buen i Mandal. Det var bandet Banissa (med Torstein Penne Pedersen, Sander Stave Lorentzen og Jakob Hansen), som fremførte Dire Straits-klassikere­n Sultans of Swing. Og dessuten Amalie Bjørnestad, som sang «I dreamed a dream» fra Les Miserable.

Gikk videre

15 år gamle Amalie Bjørnestad kvalifiser­te seg også i fjor til fylkesmøns­tringen. I år gjorde hun det altså igjen. Da vi snakket med henne før dette ble avgjort, sa hun:

– Jeg har sagt til meg selv at det ikke gjør noe om jeg ikke går videre. Det viktigste for meg er å opptre. Også har det blitt en tradisjon å vaere med her. Jeg har dessuten ambisjoner om å bli en artist, sier hun.

Innenfor kunst før øvrig Helle Albrektsen­s «Påfugl» og Emma-sofie Morfjords «Vår» videre til fylkesmøns­tring.

❞ Vi har aldri hatt så mange dansenumre. Anne Louise Kaalstad

 ??  ??
 ??  ?? JOY, med dansen «We on top» gikk videre til fylkesfina­len. De som danser her er Bertine Kydland Syversen, Gia Louise Myklebust, Miriam Elise Årsland, Nina Ilic, Olianna Kydland Syversen og Sigrid Marie Turøy.
JOY, med dansen «We on top» gikk videre til fylkesfina­len. De som danser her er Bertine Kydland Syversen, Gia Louise Myklebust, Miriam Elise Årsland, Nina Ilic, Olianna Kydland Syversen og Sigrid Marie Turøy.
 ??  ?? «Ikke som de andre», av Sondre Justad sang de unge damene Linnea Opsal og Maria Bjørnevåg, som også danset.
«Ikke som de andre», av Sondre Justad sang de unge damene Linnea Opsal og Maria Bjørnevåg, som også danset.
 ??  ?? Duoen Te fremførte kineserdan­s. Elise Bratli og Kelly Alina Jacobsen danser.
Duoen Te fremførte kineserdan­s. Elise Bratli og Kelly Alina Jacobsen danser.
 ?? ALLE FOTO: BJØRN HOEL ??
ALLE FOTO: BJØRN HOEL
 ??  ?? Sjokolade, spansk dans. Vi ser Anne Litland, Anna Malena D. Høyland, Frøya D. Røstenskar, Malin S. Abrahamsen, Oda K. Sudland og Olianne Kydland Syversen.
Sjokolade, spansk dans. Vi ser Anne Litland, Anna Malena D. Høyland, Frøya D. Røstenskar, Malin S. Abrahamsen, Oda K. Sudland og Olianne Kydland Syversen.
 ??  ?? Torstein Penne Pedersen fra Banissa, med noen røffe solopartie­r fra Sultans of Swing.
Torstein Penne Pedersen fra Banissa, med noen røffe solopartie­r fra Sultans of Swing.
 ??  ?? Amalie Bjørnestad sang «I dreamed a dream», hentet fra Les Miserable. Og gikk videre til fylkesfina­le.
Amalie Bjørnestad sang «I dreamed a dream», hentet fra Les Miserable. Og gikk videre til fylkesfina­le.
 ??  ?? Gamlemor danser alene, med danse (og programled­er) Frida Grønås Johnsen gikk videre til fylkesfina­le.
Gamlemor danser alene, med danse (og programled­er) Frida Grønås Johnsen gikk videre til fylkesfina­le.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway