Lister

Koste seg på storstilt motormesse

Over 1.000 personer var innom motormesse­n i Fibo Trespo-hallen i Lyngdal lørdag.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

En av dem var lyngdølen Eivind Moen, som så på noen sykler da avisen møtte ham.

– Ja, det er mye interessan­t her. Jeg har hatt motorsykke­l før, og hvis jeg skulle kjøpt en nye kunne det kanskje blitt denne, sier Moen, og tenker på en Yamaha scooter, på 300 kubikk.

– Jeg synes igrunnen ikke prisen er så avskrekken­de. Den kunne dessuten passet bra for en kar på min alder, men det spørs vel om jeg får lov av kona, humrer Eivind Moen.

– Gått i ett

Motormesse­n i Lyngdal er et samarbeid mellom de fem bilforretn­ingene Gumpen Auto, Lyngdal

Karosseri, Alleen Auto, Kvavik Auto og Bilservice Lyngdal.

En av dem som var på jobb denne lørdagen var Stian Godderstad, fra Bilservice Lyngdal.

– Jeg har faktisk ikke hatt tid til kaffe ennå. Det er gått i ett, sier Godderstad.

Han innrømmet at det ikke var tilfeldig at de hadde plassert denne brutale bilen, en Ford Range Raptor, lett synlig for besøkende.

– Selv om denne kanskje er den råeste av det råe vi har her i dag, er det neppe en bil vi kommer til å selge masse av. Men jeg tror det blir en av de gøyeste å selge. Det har vaert flere og kikket på den allerede, sier han.

– Bare kikke

Noen meter lenger inn i hallen sto Tor Henning Deisz.

– Jeg bare kikker. Det er lørdag ettermidda­g og dårlig vaer. Da passer det godt å vaere her å se. Jeg jo interesser­t i bil, men det er ikke noe spesielt jeg ser etter, sier Deisz, som helt sikkert ikke var alene om å vaere i den situasjone­n.

Samarbeide­r

I lokalene møtte vi også representa­nter for, i utgangspun­ktet to konkurrere­nde bedrifter, nemlig Lars Magne Støle fra Lyngdal Karosseri og Tor Harald Staddeland fra Kvavik Auto.

– Her samarbeide­r vi mer enn vi konkurrere­r. Vi ønsker begge å vise frem hva Lyngdal har å by på, sier Staddeland, og får støtte av Støle.

Snøscooter

På en snøscooter finner vi besøkende Eric Fåland fra Haegebosta­d.

– Det er mye fint her. Og for meg er det snøscooter­e som gjelder. Jeg har to hjemme, men det er kanskje tid for å finne seg noe nyere? spør han seg.

Han vedgår at det har blitt lite snøscooter­kjøring i Haegebosta­d så langt denne vinteren.

– Det har vel blitt et par turer bare, ikke mer, sier han.

El-biler

Utstiller Stig Stene fra Alleen Auto kunne blant annet fortelle at det går mye i el-biler. Om lag 60 prosent av bilene de hadde med på utstilling­en hadde muligheter for å bruke strøm.

– Denne Konaen er det jo en del interesse for. Den har en rekkevidde på 450 kilometer sommerstid, og 370 vinterstid. Og så er det bare et par måneders ventetid, reklamerer Stig Stene.

Sikkerhet

Helt nede vet utgangen (som også er inngangen), finner vi Frank Gitlestad og Erling Knustad, som delte ut brosjyrer og snakket med folk, på vegne av NAF.

– Her deler vi mange historier, ikke minst om sikkerhet. For eksempel hva gjør du om du kommer først på et ulykkesste­d? Jo først så sikrer du stedet, passer på at den forulykked­e har frie luftveier, og så ringer du ambulanse. Du vil jo ikke at det blir flere ulykker på samme sted, påpeker de.

❞ For meg er det snøscooter­e som gjelder

Eric Fåland

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: BJØRN HOEL ?? Motormesse­n samlet over 1.000 personer.
ALLE FOTO: BJØRN HOEL Motormesse­n samlet over 1.000 personer.
 ??  ?? Stian Godderstad fra Bilservice Lyngdal ved en spesialutg­ave av en Ford Ranger Raptor, som var hentet til Lyngdal i anledning bilmessen.
Stian Godderstad fra Bilservice Lyngdal ved en spesialutg­ave av en Ford Ranger Raptor, som var hentet til Lyngdal i anledning bilmessen.
 ??  ?? Eivind Moen vurderte muligheten­e for å kjøpe seg denne scooteren, en Yamaha 300 kubikk, men tvilte om han fikk lov til å av kona.
Eivind Moen vurderte muligheten­e for å kjøpe seg denne scooteren, en Yamaha 300 kubikk, men tvilte om han fikk lov til å av kona.
 ??  ?? Tor Henning Deisz var bare innom for å kikke.
Tor Henning Deisz var bare innom for å kikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway