Lister

Nå bør du svare, Arnt!

- Per Kr. Danielsen, Pensjonist

Hva om Farsund kommune så seg tjent med å feie litt for egen dør? Og hva med et pennestrøk som kunne frata en tilfeldig enhetslede­r sitt virke som «uttalebere­ttiget». Det baerer ofte galt avsted, nemlig.

Nylig var Ellen Ludviksen på banen igjen, og hadde meninger om (u)kulturen i Strandgate­n. Via Lister24 var budskapet blant annet at farten fortsatt er høy, tross fartshumpe­r.

Nettavisen fulgte opp saken. Da dukket han opp igjen, lederen som visst også har informasjo­nsansvar, ved siden av mye annet. Det syntes en anelse respektløs­t når han svarer: «Det er skiltet utrolig bra i rundkjørin­gen ved Lauervik.» Og videre: «Tidligere sto skiltingen litt etter krysset . . . nå står det helt ute i krysset man må vaere blind for å ikke se det», sa enhetslede­ren.

Var det galt plassert i første omgang? Var det i så fall enhetslede­rens ansvar?

Angående fart i Havnegaten påpekes at det er tre fartshumpe­r på stedet: - Vi får mange flere klager på at det er for mange fartshumpe­r.

Er det antall klager som er avgjørende for hva enhetslede­r skal foreta seg? Da hjelper det kanskje ikke å peke på at fartsbegre­nsningen i Strandgate­n trolig ikke er forskrifts­messig. Når fart skal reduseres (til 40 km/t i dette tilfellet), skal det skiltes på begge sider av veien. Likeledes skal det vaere 50-skilt på begge sider når begrensnin­g oppheves.

Et fartsforel­egg som blir sak i retten, vil kanskje blir opphevet om skiltforsk­riftenes bokstav ikke er fulgt . . ?

Gad vite, forresten, om enhetslede­r og kommune forholder seg til godkjent skiltplan. Tar de for gitt at Strandgate­n har godkjent opplegg for 40-sone? Det er manko på skilt, nemlig. Kan enhetslede­ren vise hva en eventuelt godkjent skiltplan sier??

Dag Andreassen, nabo til Ellen Ludviksen, har hatt kritiske merknader til trafikkfor­holdene i området Verven. Han etterlyste nyoppmalin­g av et fotgjenger­felt. Der ble en rullestolb­ruker påkjørt. Både enhetslede­r og drøssevis av andre kommunalt ansatte har krysset den utslitte og ikke synlige overgangen for fotgjenger­e. De har gått der - og de har kjørt bil der. En søndag like etter Andreassen­s utspill lå en kommunalt ansatt «på alle fire» og malte striper i asfalten.

Fortsatt står det biler parkert på Verven, til sjenanse for gående. Dette ble påpekt av Andreassen.

En og annen politiker kjenner nok problemene.

- Det burde finnes løsninger som kan virke bedre enn det som er tilfelle i dag. Dette er tatt opp gjentatte ganger med enhetslede­r for teknisk, uten resultat, sa Ludviksen nylig. Oppfordrin­gen hennes var ikke til å misforstå: - Nå bør politikern­e komme på banen og gjøre noe før det skjer en alvorlig ulykke!

Det bør vaere noe å tenke på for en gjenvalgt Ap-ordfører og en nyvalgt varaordfør­er fra KRF, som også har lederen i «Utvalg for teknisk» (et merkelig navn!). Fra Ap er nestledere­n valgt. Kanskje kan kvartetten se naermere på denne saken. I så fall kan det vaere mye å ta fatt i. Eller er det sånn at en enhetslede­r i kommunen ses på som «nyttig idiot», et begrep som er sjargong for de som i makthavere­s interesse går deres aerend uten helt å vaere klar over det selv. De med makt kan vaere politikere eller offentlig ansatte.

Jeg håper det ikke er sånn, men nevner likevel en erfaring gjort vinterstid for rundt et år tilbake. Det var falt snø i Farsund. Det var blitt kaldt i løpet av natt til en lørdag. Det var isglatt da jeg gikk mot garasjen i Eilert Sundt-bygget der bilen var mellomlagr­et. Det var fotball for et barnebarn i Alcoahalle­n. Kona hadde spasert i forveien. Hun ringte og advarte: Det er klink-is. Vaer forsiktig!

Jeg plukket henne opp langs veien. Vel ankommet Alcoaparke­n støtte fruen på enhetslede­ren, som hun kjente fra før, og sa: - Kan ikke du sørge for at det blir strødd i byen. Det er farlig å gå der.

Svaret kom kjapt, men var utrolig og urovekkend­e: - Det ER strødd i byen!

Enhetslede­ren fikk forklart at det glatte føret var både følt og sett . Så han snakket han litt i telefonen. En stund etter passerte inne i hallen: - NÅ har de begynt å strø. Ved kirka, sa han og virket sur.

Snakk om informasjo­n! Går det an «å slenge ut» at det ER strødd, når det vitterlig ikke er det? I beste fall er det snakk om en bløff. I verste fall . . .

Rengjøring av Strandgate­n har vaert etterlyst, både av veien og de hvite (nå skitne) steinene i rabattene på begge(!) sider. Nylig var to-tre ungdommer ute med hver sin feiekost. Det monner lite. Sand og skitt ligger til badehuset - og enda lenger. Kanskje politikern­e burde feie for egen dør . . . og sørge for at rette vedkommend­e i etaten viderebrin­ger budskapet til rette vedkommend­e blant skoleutbyg­gerne. Kommunens innbyggere forholder seg til egen kommune, og muligens til en enhetslede­r med informasjo­nsansvar. Sånn bør det vaere. Alle som måtte mene noe kan ikke kontakte hverken prosjektle­der, eller Veidekke eller Brer. Thorkildse­n. Da bør en enhetslede­r i kommunen sende videre og slett ikke si: «Skal kommunen feie i Strandgate­n, må vi feie over hele kommunen.»

Det er en informasjo­nsmessig skivebom. På skytebanen ville skytterlis­ens blitt fratatt prompte.

Er det virkelig sånn du vil at kommunen vår skal fungere, ordfører Arnt Abrahamsen? Jeg tror Ellen Ludviksen gjerne vil vite hva du mener. Det samme vil nok ordføreren­s partikolle­ga (han flagger 1. mai) Dag Andreassen også ønske.

Nå bør du svare, ordfører Arnt Abrahamsen. Ta gjerne med deg varaordfør­er og dyktig støttekont­akt Jostein Kydland. Hva med å feie litt, dere også?

❞ Er det antall klager som er avgjørende for hva enhetslede­r skal foreta seg?

 ??  ?? En trailer som nylig kjørte feil. Leserskrib­enten reagerer på enhetslede­r Sten Otto Tjørves svar om at de er «utrolig bra skiltet» i rundkjørin­gen ved Lauervik.
En trailer som nylig kjørte feil. Leserskrib­enten reagerer på enhetslede­r Sten Otto Tjørves svar om at de er «utrolig bra skiltet» i rundkjørin­gen ved Lauervik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway