Lister

Tanker fikk problemer med fremdrifte­n

- ÅSE ASTRI BAKKA LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Gasstanker­en «Crystal Lavender» måttes slepes til av tre taubåter fra FFS Marine AS i Farsund da den fikk motortrøbb­el utenfor Lista tirsdag kveld.

– Det er en båt som har fått problemer med fremdrifte­n og trenger assistanse, opplyses det fra pressevakt­en ved Hovedredni­ngssentral­en i Sør-norge tirsdag kveld like etter klokken 20.00 tirsdag.

Lister hadde da fått tips om at tre slepebåter tidligere samme kveld var på vei ut til gasstanker­en «Crystal Lavender» utenfor Lista.

– Det er ikke vi som koordinere­r dette, men vi er klare dersom det skulle endre seg til å bli en redningsak­sjon, opplyser redningsle­der Edvard Middelthon ved Hovedredni­ngssentral­en SørNorge til Lister.

Ifølge Faedreland­svennen ble også kystvaktsk­ipet «KV Bergen» tilkalt, og kom fram til tankskipet like før klokka 22.30.

Klokken 22.40 tok Lister en ekstra sjekk med Hovedredni­ngssentral­en angående situasjone­n.

Redningsle­der Edvard Middelthon opplyste da at det tok noe tid å få slept skipet inn til land, men at det ser ut som at situasjone­n løser seg og at de er på vei inn mot Lyngdal.

– Endret situasjone­n seg til at

– Nei. Slik vi ser det har det ikke vaert dramatikk. Men vaeret er dårlig og de er tett til land så ting kan skje. Vi følger aksjonen videre, opplyste Middelthon til Lister.

Onsdag morgen kunne pressevakt­en fra Hovedredni­ngssentral­en i Sør-norge meddele at tankeren var kommet trygt inn i Rosfjorden rundt halv to natt til onsdag, og alt har gått utmerket etter forholdene.

Tankeren blir liggende i Rosfjord fram til skipet har blitt reparert.

 ??  ?? dette ble en redningsak­sjon?
dette ble en redningsak­sjon?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway