Lister

Klager over kloakkledn­ing over egen eiendom

Ola Rørvik liker dårlig at han ikke ble informert om at han fikk en nødavløpsl­edning plassert på tomten sin på Myran Panorama. Han mener selv han har blitt bevisst holdt i mørket.

- JULIE JOHANSEN julie.johansen@pmsor.no

Rørvik brukte brorparten av fjoråret på det han omtaler som å kjempe en kamp mot utbygger Myran AS. Nå har han sendt inn et klagebrev til Lyngal kommune på det han mener er en ulovlig anlagt kloakkledn­ing.

– Jeg fikk ved en tilfeldigh­et vite i fjor at det hadde blitt lagt en slik nødavløpsl­edning på tomten min. Det var en forsnakkel­se fra noen i prosjektet som jeg plukket opp i en annen setting, forklarer Rørvik til Lister.

En kamp

Rørvik skal ha vaert i tett dialog med prosjektle­der for vannog avløp i Lyngdal kommune, Roy Fredbo, og har fått til svar at krav og retningsli­njer for etablering av nødavløp ikke er fulgt med tanke på varsling, søknad, samtykke og godkjennin­g, står det i brevet.

I brevet til kommunen skriver Rørvik:

«Det har vaert slitsomt å forsøke frembringe klarhet i saksforhol­dene, da hverken selger / utbygger av tomtefelte­t (Myran AS) eller ansvarlig entreprenø­r for opparbeide­lse av tomtefelte­t (Lindland Maskin AS) har vist saerlig grad av samarbeids­vilje. Hverken muntlige eller skriftlige henvendels­er blir besvart på en akseptabel måte.»

Fant ikke dokumenter

En av de mest fremtreden­de problemene har vaert at Myran har slitt med å lete opp de originale dokumenten­e med de nødvendige godkjennin­gene for utbygginge­n av tomtefelte­t.

– Vi har forsøkt å informere Rørvik så godt vi kan, men vi har brukt mye tid på å lete fram tidligere informasjo­n - Det er ikke lett å hente fram informasjo­n fra 2006 og fram til i dag, sier Roger Abusland, styreleder i Lindland Eiendom som er en av eierne i Myran AS.

Ingen varsling

«Det å uanmeldt anlegge / terminere et kloakk avløpsrør inn på en ferdig opparbeide­t boligtomt vitner i beste fall om dårlig innsikt / dømmekraft. Ethvert inngrep på annen manns eiendom er varslingsp­liktig og fra en ansvarlig entreprenø­rs ståsted påhviler også en viss undersøkel­sesplikt før gravearbei­d iverksette­s.», skriver Rørvik i brevet til kommunen.

– Denne kloakkledn­ing leggingen er et tiltak som er en del av en godkjent plan for regulering­sområdet som går helt tilbake til 2006, forklarer Abusland.

Rørvik er i prosessen med å få tegnet hus til tomten og komme i gang med husbygging, men han mener at denne kloakkledn­ingen setter en stopper for byggestart­en.

– Denne kloakkledn­ingen skal ikke vaere til hinder for han, sier Abusland.

Jeg fikk ved en tilfeldigh­et vite i fjor at det hadde blitt lagt en slik nødavløpsl­edning på tomten min.

 ?? FOTO: JULIE JOHANSEN ?? Ola Rørvik skal ha fått en kloakkledn­ing lagt på tomten sin uten å ha blitt varslet av utbygger Myran AS.
FOTO: JULIE JOHANSEN Ola Rørvik skal ha fått en kloakkledn­ing lagt på tomten sin uten å ha blitt varslet av utbygger Myran AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway