Lister

Høyesteret­t med grove brudd på grunnloven

- Jan Skoland

I grunnloven­s § 89 står det at ingen lover skal lages eller tolkes i strid med grunnloven.

Derfor har Høyesteret­t ikke anledning til å frata Yasmin statsborge­rskapet ifølge grunnloven­s paragraf 114 pk. c, som sier at alle som har oppholdt seg i Norge som norske statsborge­r i mer en 10 år, har fått (Innføddsre­tt). Det betyr at da skal man behandles som om man er født i Norge.

Utvisnings­vedtaket i Høyesteret­t er da direkte i strid med grunnloven­s § 106 som sier at «Norske statsborga­rar kan ikkje nektas tilgjenge til riket». Da kan man heller ikke bli utvist.

I tillegg sier grunnloven i § 102 at styresmakt­ene ikke har rett til å løse opp en familie uten at det foreligger en kriminell handling. Også i § 94 fastslår grunnloven at en frihetsber­øvelse i en familie får en effekt av kollektiv avstraffin­g, og kan kun iverksette­s ved grovere kriminelle handlinger som krever fengsling og etterforsk­ning.

Dersom noen tar initiativ til et fakkeltog gjennom Lyngdals gater til støtte for Yasmin, bør hele byen stille opp.

Årsaken til at Høyesteret­t har besluttet en så grunnlovst­ridig dom i Yasmin-saken, kan ikke vaere noe annet enn at politikern­e med Høyre og Frp i spissen har fått inn en politisk menings dominans inn i Norske domstoler. En slik politisk påvirkning er strengt ulovlig ifølge straffelov­en § 157 pk a), og har en øvre strafferam­me på seks års fengsel. Politikere er ikke fritatt fra Norges lover.

Dommen i Yasmin- saken er ikke noe annet en et brutalt politisk justismord basert på grov politisk rasisme. Fakta er at denne saken kvalifiser­er til å opprette riksrett ifølge grunnloven­s § 86.

Nå må Lyngdal kommunesty­re vise handlekraf­t, ved å vedta at NAV må henlegge siktelsen mot Yasmin og at politiet ikke iverksette­r den ulovlige rasistiske og grunnlovss­tridige utvisnings­dommen fra Høyesteret­t.

Dersom noen tar initiativ til et fakkeltog gjennom Lyngdals gater til støtte for Yasmin, bør hele byen stille opp.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? – Dersom noen tar initiativ til et fakkeltog gjennom Lyngdals gater til støtte for Yasmin, da bør hele byen stille opp, skriver leserskrib­enten.
FOTO: TORREY ENOKSEN – Dersom noen tar initiativ til et fakkeltog gjennom Lyngdals gater til støtte for Yasmin, da bør hele byen stille opp, skriver leserskrib­enten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway