Lister

Helsesykep­leier kan nå henvise til BUP

-

Fremskritt­spartiet har i Stortinget fått gjennomsla­g for å innføre et prøveprosj­ekt med å la helsesykep­leier henvise til Barne- og ungdomspsy­kiatrien (BUP).

Det er viktig at alle barn og unge som trenger hjelp har en voksenpers­on å gå til. For mange barn og unge er det helsesykep­leieren på skolen eller på helsestasj­onen som er denne personen. Nå har FRP fått gjennomsla­g for at helsesykep­leier skal kunne henvise til BUP.

I dag er det bare legen som kan henvise til BUP, men når vi vet at det sitter annet helseperso­nell og har et minst like godt grunnlag til å gjøre disse vurderinge­ne, må vi prøve å benytte oss av dette handlingsr­ommet. Det er bra for den som søker hjelp, samtidig som det avlaster de overbelast­ede fastlegeko­ntorene. Denne ordningen kan bli en vinn-vinn for alle.

Forslaget som ble vedtatt forrige uke går ut på at det først skal iverksette­s som et prøveprosj­ekt, slik kan vi se om dette faktisk senker terskelen for barn og unge til å søke hjelp. Om prøveordni­ngen gir positive resultater skal det vurderes hvorvidt dette skal bli en permanent ordning.

Engasjemen­tet for psykisk helse har vaert stort i Frp de siste årene. Dette forslaget ble fremmet så sent som i fjor på Frps landsmøte, nå er det vedtatt politikk gjennom et prøveprosj­ekt. Veien fra en god ide til faktisk politisk gjennomsla­g er kort i Frp, så om du har et innspill, så oppfordrer vi deg til å dele det med oss.

Om prøveordni­ngen gir positive resultater skal det vurderes hvorvidt dette skal bli en permanent ordning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway