Lister

Båtfører dømt for fyllekjøri­ng

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

En 26 år gammel kvindøl er i Lister tingrett dømt til 14 dagers betinget fengsel og en bot på 20.000 kroner for å ha kjørt båt i alkoholrus.

Mannen er også fradømt retten til å føre båtførerbe­vispliktig fritidsbåt i halvannet år. Betaler han ikke boten, må han sone 30 dager i fengsel.

Straffen er som foreslått av påtalemynd­igheten. Dommen er avsagt som såkalt tilståelse­sdom.

Promillegr­ensen til sjøs er på 0,8 promille. 26-åringens promille ble målt til 1,19 etter båtkjøring­en som skjedde ved 02-tiden natt til lørdag 27. juli i fjor.

– I skjerpende retning pekes det på at det ble kjørt med promille i bek mørke med flere passasjere­r i båten og med relativt høy hastighet naer land - innseiling­en til Feda småbåthavn, skriver dommer i saken, sorenskriv­er Tor Tønnessen i dommen.

Det opplyses i dommen at en av passasjere­ne mistet bevissthet­en og ble innlagt på sykehus til dagen etter. Kvinnen fikk skade på ti tenner framme i underog overkjeven.

Siktede selv slo ansiktet mot vindskjerm­en i båten og måtte sy tre sting i haka. I tillegg fikk en annen passasjer kutt ved høyre øye som ikke ble behandlet av lege.

Det ble slått hull i båtens skrog slik at båten tok inn vann, fremgår det av dommen.

– Kjøringen hadde et stort skadepoten­siale som materialis­erte seg ved de skader som er beskrevet, skriver dommer Tønnessen.

Mannens uforbehold­ne tilståelse er vektlagt i formildend­e retning.

 ?? FOTO: ARKIV ?? 26-åringen kjørte båt med promille i bek mørke med flere passasjere­r med relativt høy hastighet naer innseiling­en til Feda småbåthavn.
FOTO: ARKIV 26-åringen kjørte båt med promille i bek mørke med flere passasjere­r med relativt høy hastighet naer innseiling­en til Feda småbåthavn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway