Lister

Frykter nedleggels­e

Agder Scenetekni­kk AS, som holder til i Farsund, var fullbooket til langt over påske. Så kom koronaen.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

– Uken før skoler og utesteder ble stengt var vi fullbooket til langt over påske, men avlysninge­ne på disse bookingene kom fortløpend­e dager etter at Norge ble satt i «karantene». Dette er en veldig ubeleilig situasjon for oss, og selvsagt også for de freelancer­ne vi leier inn for avvikling av arrangemen­tene, men som for tiden ikke har noen oppdrag for oss, sier daglig leder Steffen Martinsen.

Han eier selskapet sammen med Stig Ludvigsen, og de dekker hovedsakli­g Lister-regionen, men har også litt oppdrag på Agder

forøvrig og på Vestlandet.

– I tillegg har vi vaert innleid til turneer med store artister i Norge, opplyser Martinsen.

– Over 30 oppdrag – Hvor mange oppdrag er det snakk om som har blitt avlyst til nå?

– I antall er det snakk om over 30 oppdrag for mars, april og deler av mai, samt at vi har mistet noen som skulle vaert avviklet i sommer. Flere av disse oppdragene er store og har relativ stor ringvirkni­ng da det er snakk om innleie av teknisk personell og utstyr av andre firmaer. Vi har blant annet i flere år vaert hovedlever­andør av lyd, lys og Dj-tjenester til russen i Listerregi­onen, og frykter at disse arrangemen­tene i år ikke blir gjennomfør­t, sier Martinsen.

Han forteller at de for tiden har en relativt grei økonomi og kan holde driften i gang frem til sommeren.

– Hvis ikke situasjone­n bedrer seg til da må vi ha en ny vurdering om videre drift er økonomisk ansvarlig, samt se på muligheten til å selge unna noe av utstyret som ble investert i løpet av fjoråret, sier Martinsen.

Ettersom våren og sommeren er høysesong i denne bransjen, frykter han for fremtiden om dagens nedstengni­nger skulle bli langvarig.

– Hvis det fortsetter med avlysing av arrangemen­ter frem mot sommeren og i sommerseso­ngen, og/eller at det ikke blir signert noen nye bookinger i denne perioden, så frykter vi at vi rett og slett må legge ned driften, sier Martinsen.

Samtidig har de vaert i kontakt med sine faste leietakere.

– Her har vi kommet til enighet om å fryse leie av utstyret frem til utestedene er i drift igjen. Dette gjør vi for å sikre at vi ikke mister fast utleie ved at utestedet skal gå konkurs, sier Martinsen.

Avbestilt utstyr

På grunn situasjone­n de har havnet i, har de inntil videre satt all nødvendig fornyelse av utstyrspar­ken på vent.

– I denne bransjen er det viktig å holde seg oppdatert med nytt utstyr som er godtatt av musikere og band. Vi hadde blant annet bestilt ny lydrigg til flere hundre tusen kroner som dessverre måtte avbestille­s som følge av all kanselleri­ng samt usikkerhet­en rundt varighet av disse tiltakene til regjeringe­n, sier Martinsen.

Selv om det har kommet signaler fra regjeringe­n om at det skal komme tiltakspak­ker også for kulturbran­sjen, frykter han at leverandør­ene på lyd og lys fort blir glemt bort.

– Det har blitt sagt at kulturbran­sjen skal få en kompensasj­on, men vi frykter at det meste her vil gå til kulturhus og festivaler i første rekke, sier Martinsen.

Hvis ikke situasjone­n bedrer seg til da må vi ha ei ny vurdering om videre drift er økonomisk ansvarlig.

Steffen Martinsen

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Steffen Martinsen (t.v) og Stig Ludvigsen i Agder Scenetekni­kk AS håper på bedre tider.
FOTO: OLAV HOEL Steffen Martinsen (t.v) og Stig Ludvigsen i Agder Scenetekni­kk AS håper på bedre tider.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway