Lister

Ingen smittede på to uker

Lyngdal har ikke hatt noen påviste tilfeller av koronasmit­te på to uker. Ordføreren ber imidlertid folk om fortsatt å følge myndighete­nes anbefaling­er.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Tiltakene som er iverksatt, som stengte skoler og barnehager, mindre besøk og bedret håndhygien­e ser ut til å virke. Men det er viktig at folk fortsatt respektere­r anbefaling­ene fra Folkehelse­institutte­t, sier Lyngdal-ordfører Jan Kristensen.

Lyngdal kommune fikk sitt første påviste korona-tilfelle 11. mars. 15. mars ble det påvist smitte på ytterliger­e en person, mens det siste registrert­e tilfellet er fra 17. mars. Av disse tre er to friskmeldt, mens én person fortsatt har aktiv smitte.

I Lister-regionen har det vaert påvist i alt 17 tilfeller av koronasmit­te. De siste tilfellene ble registrert 21. mars, da én personer i Haegebosta­d og én person i Kvinesdal fikk påvist smitte.

Lyngdal kommune opplyser i en pressemeld­ing mandag at kommunen totalt har testet 120 personer for koronasmit­te siden testingen ble igangsatt.

– Det er ikke så mange som blir testet. Det er stort sett kun helseperso­nell som jobber med syke som blir testet. Ellers er anbefaling­ene at man venter to dager fra symptomene inntreffer til man tester seg, hvis ikke allmenntil­standen tilsier at man tar kontakt med helsevesen­et på et tidligere stadie, sier Kristensen.

Lyngdal kommune har ikke, som Farsund en oversikt over antall personer som sitter i karantene. I Farsund var antallet på det meste oppe i 94, mens det mandag var 31 personer som satt i karantene i Farsund.

– Vi har ikke noe register på det. En sånn oversikt er klin umulig å holde oppdatert, pluss at det kun er et tall uten noen verdi utover det. Så derfor har vi ikke etablert noe system for karantene-meldinger, sier informasjo­nsansvarli­g i Lyngdal kommune, Ole Aa. Brattfjord.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Lyngdal-ordfører Jan Kristensen ber folk om å fortsatt følge helsemyndi­ghetenes råd.
FOTO: TOM ARILD STØLE Lyngdal-ordfører Jan Kristensen ber folk om å fortsatt følge helsemyndi­ghetenes råd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway