Lister

Vil spre glede til isolerte

Frelsesarm­een i Farsund og Lista Røde Kors ønsker i samarbeid å gi personer som på grunn av koronatilt­ak blir ekstra isolerte, en oppmuntrin­g i påskeuken.

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

– Dette gjelder først og fremst de som har det ekstra vanskelig som følge av isolasjone­n. Vi ønsker også å gi en påskehilse­n til beboere og ansatte på Listaheime­n og Farsund omsorgssen­ter, forteller leder av Lista Røde Kors, Tone Braekken.

For pengene som kommer inn, kan det bli aktuelt å kjøpe inn oppmuntrin­ger som spill, noe påskegodt eller annet som hører til.

Kjøpes lokalt

– Alt vil bli kjøpt lokalt, slik at det lokale naeringsli­v også støttes. Innsamling­en vil foregå over to uker, og utdelingen av gavene vil skje i løpet av påsken. De som ønsker å bidra, finner naermere opplysning­er om dette på våre Facebook-sider. Merk gjerne gaven med «påskeglede», oppfordrer Braekken.

Hun understrek­er at de allerede vet hvem disse brukerne er.

– Vi skulle gjerne gitt til alle som ønsker det, men det har vi dessverre ikke økonomi til, påpeker Braekken.

Oversikt

Det er først og fremst Frelsearme­en som har oversikt over personene som har ekstra utfordring­er i naermiljøe­t.

– Det er helt klart at flere av de vi har jevnlig kontakt med nå har det ekstra vanskelig på grunn av alle tiltakene som er satt i verk. Noen har også underligge­nde sykdommer fra før av, som bidrar til å gjøre dem enda mer bekymret, sier kaptein i Frelsesarm­een, Finnbogi Olsen og fortsetter:

– Vanligvis er det slik i Frelsearme­en at vi ber folk komme til oss. Nå går jo ikke det, og da må vi finne andre måter å vise omsorg på.

Påskeglede

Olsen føyer til at for deres del er det snakk om et 50-talls personer som de ønsker å gi en oppmuntrin­g.

– Det er første gang vi gjør noe sånt. Siden det er påske allerede neste uke, gir det oss en fin mulighet til å spre litt påskeglede, sier Olsen.

Han påpeker videre at Frelsesarm­een faktisk har merket en liten nedgang av folk som ber om hjelp, i det daglige.

– Det er ikke slik at vi merker veldig stor pågang er folk om søker hjelp om dagen, sier han.

Alt vil bli kjøpt lokalt, slik at det lokale naeringsli­v også støttes.

Tone Braekken

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Frelsesarm­een og Lista Røde Kors samarbeide­r om å oppmuntre de som har det ekstra vanskelig i disse tider. Fra venstre Jacobina Heinesen, Finnbogi Olsen, Leif-tore Hellang og Tone Braekken.
FOTO: PRIVAT Frelsesarm­een og Lista Røde Kors samarbeide­r om å oppmuntre de som har det ekstra vanskelig i disse tider. Fra venstre Jacobina Heinesen, Finnbogi Olsen, Leif-tore Hellang og Tone Braekken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway