Lister

Stille før stormen på luftvei-legevakten?

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Hos luftvei-legevakten i Farsund hadde det fra og med åpningen 17. mars, til og med søndag 29. mars vaert 152 konsultasj­oner.

Lørdag var det kun tre, mens det søndag var innom fem personer.

– Det har vaert litt roligere de siste dagene. Ifølge kommuneove­rlegen Ann-margret Haaland kan man spørre seg om det nå er stille før stormen. Man regner jo med at toppen vil komme senere. Men vi vet jo ikke, understrek­er informasjo­nsansvarli­g Øystein Mikalsen.

På det meste har det så langt vaert 20 personer på en dag, innom luftveisle­gevakten i Alcoaparke­n. Bortsett fra sist helg (lørdag 28.- og søndag 29. mars) har de vaert mellom ni og 15 personer daglig.

Luftvei-legevakten i Alcoaparke­n har kapasitet til å ta imot mennesker fra et område med nesten 40.000 innbyggere. (Farsund, Kvinesdal, Flekkefjor­d, Lyngdal sør, Lund og Søndre Sokndal). Bakgrunnen for opprettels­en av denne tjenesten var at Flekkefjor­d sykehus stengte ned alle legevaktst­jenester relatert til luftvei, både avdelingen i Flekkefjor­d og i Farsund. Farsund kommune hadde 48 timer på seg til å rigge det som har blitt omtalt som den største helsedugna­den i Farsunds historie.

På Gåseholmen helsesente­r får avisen opplyst at de nå jobber på en annen måte en før, men ikke nødvendigv­is at det er roligere tider:

– Vi opplever ikke at det er roligere tider, vi har mye telefoner, men faerre som møter opp, og det virker som om folk er bevisste og tar sine forholdsre­gler, opplyser Gåseholmen helsesente­r til avisen Lister og fortsetter:

– Her tas også forholdsre­gler. Vi forsøker å ha faerre folk på venteromme­t, og derfor blir mange av konsultasj­onene tatt som e-konsultasj­oner. Fortsatt mye pågang, men vi jobber på en annen måte enn før.

Andre legesentre i Lister-regionen som Lister har vaert i kontakt med melder om det samme, at flere ringer, men at faerre oppsøker legekontor­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway