Lister

Zahl Pedersen foreleste for Kvs-elever

Klokka 07.45 tirsdag kunne om lag 30 elever fra Kvslyngdal oppleve at gullgrossi­sten Cato Zahl Pedersen foreleste for dem, via nettet.

-

– I disse tider blir en tvunget til å tenke annerledes. Det er viktig å variere undervisni­ngen. Siden temaet var organiseri­ngen av idretten i Norge, tenkte jeg at Cato var en jeg kunne kontakte. Jeg kjenner ham fra før. I dag jobber han jo for Olympiatop­pen sentralt, forteller laerer og tidligere para-utøver i svømming, Marianne Fredbo og legger til:

– Og så tenkte at det var bedre at han selv fortalte hva han hadde vaert med på, enn om jeg skulle gjort det.

Den gangen Marianne Fredbo var para-utøver var det Cato Zahl Pedersen som koordinert­e de norske utøverne, husker Fredbo.

Para-utøveren

Cato Zahl Pedersen tok henne på ordet og sa ja til hennes forslag, og var klar til forelesnin­g direkte og på nett, tirsdag morgen kvart på åtte.

Fredbo kunne dessuten opplyse at elevene ikke en gang var født da Pedersen var aktiv utøver.

Cato Zahl Pedersen konkurrert­e både som langrennsl­øper, friidretts­utøver, svømmer og alpinist.

I tillegg til at han har tatt drøssevis med gullmedalj­er i Paralympic­s, er han også tildelt Egebergs aerespris. Zahl Pedersen har dessuten utmerket seg ved å ta utfordring­er som synes uovervinne­lige selv for folk med armer.

– Han snakket blant annet om hvordan han, som mistet armene da han var 14 år, klarte å ta seg helt til Sydpolen og nesten til toppen av Mount Everest, sier Fredbo.

– Han er jo kjent for sin humor. Kom det godt frem?

– Ja, det synes jeg. Men det var jo også mye fag da, sier Mariann Fredbo.

Yrkesvalg

Han snakket blant annet om hvordan han, som mistet armene da han var 14 år, klarte å ta seg helt til Sydpolen og nesten til toppen av Mount Everest.

Cato Zahl Pedersen sa for eksempel til elevene at etter at han mistet armene så ble det enklere å ta yrkesvalg.

– For da var det ikke så veldig mye å velge i, som han sa. Dagens elever har jo utrolig mye å velge mellom, sier Fredbo, som selv underviser i idrett og psykologi.

Marianne Fredbo

 ?? FOTO: PRIVAT ?? For cirka 30 elever foreleste gullgrossi­sten Cato Zahl Pedersen på Kvs-lyngdal.
FOTO: PRIVAT For cirka 30 elever foreleste gullgrossi­sten Cato Zahl Pedersen på Kvs-lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway