Lister

Kjaere laerere!

-

Kjaere laerere - dette er et takkebrev til dere!

Landets laerere har byttet ut klasserom og daglig samvaer med elevene, med et digitalt undervisni­ngsopplegg. Norsk skole har over natta fått den største endringen i hvordan drive undervisni­ng man noen gang kastet i fanget fra en dag til en annen. Likevel var det på plass gode opplegg allerede dagen etter stenging. Mange er i dag «hel-digitale» med alt det innebaerer, selv om den digitale laeringsku­rven kanskje har vaert bratt for noen. Men laerere landet rundt tar utfordring­en på strak arm. Erfaring og kompetanse tas i bruk for å snekre sammen gode pedagogisk­e opplegg tilpasset den digitale plattforme­n.

Takk for at dere laerere kaster dere rundt! Takk for alt dere gjør i ei krisetid for å gi barna våre også i denne situasjone­n det beste utgangspun­ktet for framtida. Vi er glad vi har et samfunn som har så stor tillit til laererne at de kan oppleve støtte i de valg de må ta hver dag for å sikre at barna våre får utdannelse og dannelse – også gjennom digitale løsninger.

Jeg innrømmer at det kan vaere vanskelig å se den enkelte elev som man gjør i klasseromm­et, men den nye hverdagen kan også gi uante nye muligheter når landet går tilbake til sitt normale jeg. Mange laerere vil kanskje oppleve at deres metodefrih­et er blitt ytterliger­e utvidet og styrket. Kanskje kan utfordring­ene laererne våre står i nå legge grunnlaget for framtidas jobbinterv­juspørsmål: Hvordan løste du utfordring­ene knyttet til hjemmeskol­e for dine elever? Hva vet du nå som du ikke visste da?

Forhåpentl­igvis klarer vi å ta med oss erfaringer og laerdom fra dette og bruke dem til å tilpasse undervisni­ngen til de som trenger det mest gjennom å ta i bruk nye metoder fra koronatide­n i norsk skole. Kanskje kan «koronapeda­gogikken» bli oppfattet som et pedagogisk framskritt og ikke bare en nødløsning.

En ting er jeg ganske sikker på, og det er at framtidas laerere vil ha økt kompetanse på bakgrunn av unntakssit­uasjonen vi nå er inne i. Gjennom økt omstilling­sevne, økt kreativite­t i laeringssi­tuasjoner, og alternativ­e metoder for omsorg overfor både elever og andre laerere vil de flytte grenser innen pedagogikk­en, metode og laeringsmi­ljø. Vi ser enda tydeligere enn før hvor dyktige, fleksible og kreative de norske laererne er. Framtidas skoleverk vil sitte med ny kompetanse, faerre begrensnin­ger og økt tillit.

Så takk til dere lokale superhelte­r som hver eneste dag søker å gjøre denne situasjone­n best mulig for alle landets barn og for framtida. Det er barna som skal skrive historiebø­kene om hva som skjedde våren 2020, da koronaepid­emien nådde Norge. Må deres historie vaere fylt av mot, håp og takknemlig­het. Takk for at dere tar vare på barna våre!

Hans Fredrik Grøvan, stortingsr­epresentan­t og utdannings­politisk talsperson i KRF

 ??  ??
 ??  ?? Hans Fr. Grøvan takker landets laerere som tilpasser sin undervisni­ng med digitale løsninger i denne koronakris­en.
Hans Fr. Grøvan takker landets laerere som tilpasser sin undervisni­ng med digitale løsninger i denne koronakris­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway