Lister

En barndomsdr­øm uten refusjon

-

I mai 2019 kjøpte jeg billetter til et arrangemen­t jeg hadde gledet meg til siden jeg gikk på barneskole­n og det var om å samle flest russekort. For en liten uke siden ble årets høydepunkt avlyst, og det er faktisk ingen sin feil. Men noen må ta ansvar. Noen må vite sin tid og plass, for slik situasjone­n er nå, det går faktisk ikke.

25. mars 2020 annonserte Landstreff­et Stavanger at arrangemen­tet er avlyst, fordi Gjesdal kommune pålegger dem å avlyse. Til tross for dette er det to uker siden myndighete­ne skrev at arrangemen­ter med flere enn 500 deltagere må avlyses. Dette skremte ikke Landstreff­et. De skriver de «står 100% bak denne avgjørelse­n» på nettsiden deres. Likevel venter de i over to uker før de avlyser sitt arrangemen­t med over 14.000 deltagere?

Merkelig spør du meg. Jeg er derimot helt enig i beslutning­en om å avlyse, men tenker dette er noe de kunne gjort da den første beskjeden kom ut. På den måten kunne de stått fram som et godt eksempel for russen sjøl, ved å ta myndighete­ne på alvor.

Men visa ender ikke her. Fem dager etter arrangemen­tet blir avlyst får alle deltagere en mail. Vi hadde fire valg, i skrivende stund har vi tre. Jeg ønsker å tilføye at alle arrangemen­tene jeg nå lister opp, er eid av Lund-gruppen. Vi kan enten dra på «LS – back together» en tilfeldig helg i 2021, dra på Elvefestiv­alen i Drammen eller få to sesongkort til Kongeparke­n. Sesongåpni­ngen i Kongeparke­n er allerede forskjøvet, og russen er vel heller ikke akkurat i målgruppen for deres gjester. Elvefestiv­alen sent i august kan også vaere i fare for å bli avlyst, om Corona-epidemien ikke gir seg. Mange av oss som er russ i år har faktisk planer for neste år, enten det er studier, førstegang­stjenesten eller folkehøysk­ole. Selv skal jeg på folkehøysk­ole, og ha undervisni­ng på lørdager. Jeg tenker uansett at det sier seg selv at mange ikke ønsker en helg i Stavanger i april/mai-skiftet til neste år, nettopp på grunn av andre ting som skjer.

Arrangøren­e må lage et fjerde alternativ til russen; få full refusjon nå!

Russetiden er noe som bare skjer en gang, og det blir faktisk ikke det samme å feire endt skolegang til neste år. Da har vi jo allerede begynt på et nytt kapittel i livet!

Du synes sikkert jeg er himla negativ nå, og det synes jeg og. Kan vaere det er isolasjone­n som begynner å taere på. Derfor ønsker jeg å tilføye at for dem som synes alternativ­ene er relevante og interessan­te, så er det ingenting som er bedre enn det! Og det mener jeg. Men for oss som ikke synes det er så himla kjekt eller gøy, burde det faktisk vaere et alternativ å få pengene mine tilbake, for det er nettopp mine penger. Jeg jobba på et fyrtårn sommeren 2018 for å finansiere russetiden vi skulle hatt. Dette er ikke penger fra oven. Og jeg vet situasjone­n min ikke er unik, fordi det er mange som har brukt flere tusen på russetiden, og på landstreff­ene.

Så kan du spør meg, men har du ikke snakket med arrangøren­e om dette? Jo, jeg har sendt flere meldinger og mailer. De fleste vennene mine har gjort det samme. Det vi får i retur er et standardis­ert svar fullt av svada, så er det stillhet, til tross for flere meldinger etter det. Jeg ble fortalt at om jeg ønsket det, kunne jeg skrives på en liste som får svar om vi får refusjon eller ikke i september. I tillegg skriver de at de ikke avviser kravet mitt, men at jeg må ha forståelse for at dette store selskapet som tjener penger på oss ungdommer hvert eneste år, kanskje må sette kroken på døra på grunn av dette. Hae? Ja, pengene mine er allerede betalt inn til dem, men om jeg hadde hatt dem hadde de gått på sparekonto, eller til skolepenge­r til neste år. Selvfølgel­ig ønsker jeg pengene mine tilbake, men jeg ønsker dem jo nå, ikke kanskje, muligens, delvis i september.

Det er ganske klart at 2020 ikke blir gullåret for Lund-gruppen, men de går vel ikke i null hvert år? Om jeg som atten og rebell klarer å ha en sparekonto klarer et million-selskap å ha det. Arrangøren­e må lage et fjerde alternativ til russen; få full refusjon nå! Refusjonsp­engene russen fortjener og krever ligger der, og hvis ikke får dere begynne å lete mellom sofaputene!

Monica Celine Jacobsen

 ??  ?? Monica Celine Jacobsen.
Monica Celine Jacobsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway