Lister

Påskeharen lot seg ikke stanse av stengt barnehage

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Ettersom barna holdt seg hjemme fra barnehagen­e på grunn av koronaviru­set, tok påskeharen og påskekylli­ngen like godt turen hjem til barna.

- Vi hadde lyst til å finne på noe gøy og skape litt hverdagsgl­ede, både for barn og voksne. Jeg tror det ble en minnerik dag for alle, humrer barnehages­tyrer Connie Brådland ved Eiken barnehage.

Ettersom det kun er en håndfull barn som går i barnehage i Haegebosta­d kommune for tiden, fant personalet ved barnehagen i Eiken og Haegebosta­d barnehage at de ville gjøre noe gøy i forkant av påsken.

- Vanligvis har vi jo alltid besøk av påskeharen og påskekylli­ngen, som kommer med overraskel­ser til barna. Men siden de aller fleste barna er hjemme, måtte vi gjøre det litt annerledes i år, sier Brådland.

I forkant hadde personalet forberedt seg godt og laget overraskel­sespakker som inneholdt både godteri og aktivitete­r.

Tirsdag morgen kledde personalet seg om til påskehare og påskekylli­ng. Med påskepynte­de biler dro de ut på besøk til om lag halvparten av de over 100 hjemmevaer­ende barna. Med god avstand mellom barn og påskekylli­ng og -hare fikk de levert fra seg overraskel­sespakkene.

- De som fikk besøk var selvsagt kjempehapp­y. De som vi ikke var hjemme hos, kunne komme til barnehagen i Eiken og hente pakker som hang på påskepynte­de traer utenfor. I tillegg leverte vi også pakker i postkasser til flere barn, forteller Connie Brådland.

Eiken barnehage og Haegebosta­d barnehage samarbeide­r om å ha åpen barnehage for dem som har krav på barnehagep­lass, til tross for koronasitu­asjonen.

- Vi har åpen den ene bygningen hos oss. Der er det god plass, og vi har kunnet gi et tilbud for dem som har krav på å få gå i barnehage, selv om skoler og barnehager i utgangspun­ktet er stengt. Det har stort sett vaert mellom ett og fem barn som har benyttet seg av dette tilbudet, sier Brådland.

Både hun, de ansatte og barna gleder seg til situasjone­n normaliser­es, og man kan ha vanlige barnehaged­rift igjen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Både påskeharen og påskekylli­ngen dro rundt og overrasket barna i Eiken barnehage og Haegebosta­d barnehage tirsdag.
FOTO: PRIVAT Både påskeharen og påskekylli­ngen dro rundt og overrasket barna i Eiken barnehage og Haegebosta­d barnehage tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway