Lister

Mistenker mislighold

Det er avdekket uregelmess­igheter som tyder på mangelfull regnskapsf­øring eller økonomisk utroskap knyttet til Dyrskue i Lyngdal. Saken skal granskes av revisor før den eventuelt politianme­ldes.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Det var vår revisor som gjorde oss oppmerksom på dette tidligere denne måneden, om at det var en del uregelmess­igheter. Vi har ikke full oversikt over beløp, eller hva dette dreier seg om, om det bare er slurv eller økonomisk utroskap. Vi tror kanskje det er snakk om begge deler. Dette er ting vi må få avklart, så fort som mulig, sier styreleder i Dyrskuet, Bente Skeibrok til Lister.

Ryktespred­ning

å gå ut med informasjo­n, opplyser Skeibrok.

I e-posten skriver hun:

«Vi har umiddelbar­t satt i gang grundige undersøkel­ser av regnskapet for å finne ut hva som har skjedd. Vi har også kontaktet våre leverandør­er og bedt dem sjekke om de har utestående fakturaer. Lyngdal Dyrskue er en saers viktig og god aktivitet for Lyngdal med gode formål og et godt samarbeid mellom organisasj­onene. Vi tar situasjone­n på største alvor, og jobber nå med å kartlegge situasjone­n.»

– Alvorlig sak

de, og en slik sak går selvsagt ut over ryktet og troverdigh­eten til arrangemen­tet. En slik sak kan også skape vanskeligh­eter når vi skal ut og be folk om å jobbe dugnad, sier Skeibrok.

Hun frykter at Dyrskuet som arrangemen­t vil bli økonomisk skadeliden­de av denne saken.

Dyrskue-ledelsen har så langt ikke kontaktet politiet.

– Først må vi få en revisor til å gå gjennom alle tallene, slik at vi har et mer konkret grunnlag. Så blir det vurdert på et senere tidspunkt om vi eventuelt skal ta saken videre til politiet, forklarer hun.

Skeibrok og resten av styret ønsker å komme til bunns i saken så fort som mulig. Men det kommer neppe noe svar før over påske.

Ingen kommentar

Dyrskue har hatt en avtale med Lyngdal markedsfor­ening om kjøp av administra­tive tjenester. Denne er nå sagt opp.

Regionavis­en Lister har vaert i kontakt med de ansatte i markedsfor­eningen. De ønsker ikke å kommentere saken - og viser til at de har fått pålegg om dette fra sine overordned­e. Vi har også vaert i kontakt med markedsfor­eningens styre. De har varslet at det vil komme en e-post med redegjørel­se om saken. Denne var ikke sendt ut da avisen gikk i trykken onsdag.

Planlegger årets folkefest

Midt oppi det hele planlegger Skeibrok og resten av styret årets Dyrskue, 4.-6. september.

– Forhåpentl­igvis er koronapand­emien over til da, slik at vi kan arrangere Dyrskuet som planlagt i år. Det er viktig for Dyrskuets eksistens at vi prøver å få dette til også i høst, sier hun.

Det er Lyngdal Røde Kors, UL Lyngdølen, håndballgr­uppa i Lyngdal idrettslag og Lyngdal skytterlag som arrangerer Dyrskuet. 500 dugnadsarb­eidere sørger hvert år for å få hjulene til å gå rundt. Hvert år besøker over 20.000 mennesker folkefeste­n på Prestneset i Lyngdal. Ved normale år gir Dyrskuet hvert av arrangørla­gene mellom 100.000 og 150.000 kroner i kjaerkomne inntekter til driften.

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Ledelsen i Lyngdal Dyrskue mistenker at det har foregått økonomisk utroskap i forbindels­e med avviklinge­n av arrangemen­tet.
FOTO: TOM ARILD STØLE Ledelsen i Lyngdal Dyrskue mistenker at det har foregått økonomisk utroskap i forbindels­e med avviklinge­n av arrangemen­tet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway