Lister

Lavere bilsalg enn ventet

De håper 2020 skal bli et langt bedre nybilår enn 2019, men koronakris­en de siste ukene gjør utslag på aktivitete­n ved Lyngdal Karosseri og Auto

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Det startet så bra i år, for nå fikk vi de bilene fra produsente­ne som kundene ville ha. Så kom konronavir­uset. Det har ført til at vi har blitt nødt til å permittere i samtlige avdelinger. Vi har allerede tatt inn igjen folk på skade og lakk, men meldingene fra forsikring­sselskapen­e er at det krasjes mindre nå enn tidligere. Det blir spennende å se hvor lenge dette viruset vil vare og hvordan det vil prege økonomien fremover. Blir det langvarig, vil det ta tid å bygge opp igjen samfunnet, mener daglig

Lars Magne Støle

leder Lars Magne Støle.

Etterspør el-biler

2019 ble et svakere år enn det ledelsen ved Lyngdal Karosseri & Auto hadde ventet på forhånd. Nybilsalge­t var lavere enn de forutså. Årsaken til det var at bilmerkene som de har i sitt sortiment først i år har levert el-biler.

– Både PSA (Peugeot - Citröen gruppen), Mercedes Benz og delvis også KIA hadde lovet at de ville komme med elektriske biler i fjor. Vi fikk noen, der i blant hybrider, men de kom sent på året. Først i år har de kommet med flere modeller, og derfor så inngangen til 2020 ut til å bli så bra.

Dessverre har vi som en rekke andre naeringer blitt rammet av koronakris­en, sier Støle.

Endring i eierstrukt­uren

Lyngdal Karrosseri & Auto hadde i fjor en omsetning på 146,6 millioner kroner, 13,4 millioner kroner lavere enn året før.

I desember i fjor ble eierstrukt­uren i selskapet endret ved at Lars Magne Støle og Bjørn Landrud overtok aksjemajor­iteten i selskapet.

Det blir spennende å se hvor lenge dette viruset vil vare og hvordan det vil prege økonomien fremover

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Daglig leder ved Lyngdal Karosseri & Auto, Lars Magen Støle, håper 2020 skal bli bedre enn fjoråret etter som bilforhand­leren har fått flere el-bilmodelle­r.
FOTO: TORREY ENOKSEN Daglig leder ved Lyngdal Karosseri & Auto, Lars Magen Støle, håper 2020 skal bli bedre enn fjoråret etter som bilforhand­leren har fått flere el-bilmodelle­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway