Lister

– Vi har satt oss et hårete mål

Norsk Storkjøkke­n Engros AS har økt omsetninge­n med nesten 80 millioner på to år. Koronakris­en kan sette en stopper for planene om videre vekst i 2020.

- LARS ERIK LARSEN lars.erik@lister24.no

Regnskapet for 2019 viser en omsetning på 328,8 millioner kroner. Resultat før skatt er 9,9 millioner kroner i overskudd.

– Vi er godt fornøyd med fjoråret som viste en økning på 4,7 prosent i omsetninge­n fra året før. Resultatet var også bra, sier daglig leder Gordon Jacobsen.

– Vil stadig øke

Norsk Storkjøkke­n startet opp for snart 28 år siden i Flekkefjor­d. For 11 år siden flyttet firmaet inn i nye, moderne lokaler i Nulandsvik­a. Her har de økt omsetninge­n med godt over 200 millioner kroner siden de flyttet inn. Bare de siste to årene er omsetninge­n økt med 80 millioner kroner. Men mye vil ha mer.

– Vi vil stadig øke, vi. Kapasitete­n

er der også, sier Jacobsen.

– Hvor mye da?

– Vi har satt oss et hårete mål. Hvor høyt dette er, det går jeg ikke ut med, humrer Jacobsen.

Korona

Norsk Storkjøkke­n leverer blant annet pizzafyll til samtlige Pizzabaker­en-utsalgene i Norge, i tillegg til mat til kantiner, kiosker, pølsekiose­r også videre. De levere også emballasje og renholdspr­odukter. I dag er det 28 ansatte i firmaet.

– Får vi mer å gjøre, må vi ha flere hender. Det er naturlig, sier Jacobsen.

Men koronakris­en merkes også hos Norsk Storkjøkke­n. Så langt er ingen ansatte permittert, men omsetninge­n har gått litt ned. På spørsmål om målsetting­en om videre vekst kan bli ødelagt av koronakris­en, svarer daglig leder slik:

– Det er umulig for meg å svare på nå. Det kommer an på hvor lenge krisen varer. Så langt har det gått greit for oss og vi har tapt mindre på krisen enn mange andre har gjort.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Gordon Jacobsen i Norsk Storkjøkke­n Engros er sjef for et firma som i fjor omsatte for 328,8 millioner kroner.
FOTO: TORREY ENOKSEN Gordon Jacobsen i Norsk Storkjøkke­n Engros er sjef for et firma som i fjor omsatte for 328,8 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway