Lister

– Gjør det ikke for pengene

– Omstendigh­eter og familiefor­økelse gjorde at brikkene falt på plass, og vi kjøpte et gammelt gårdsbruk i Kvinesdal. Der har vi bolig, og bedrift i et eget verkstedby­gg, forteller Torstein Halvorsen.

- MALENE SØRENSEN LUNDBERG malene@lister24.no

Det har knapt gått en uke siden Torstein Halvorsen og den vesle familien flyttet inn på gårdsbruke­t.

– Vi har mye som må gjøres og det er store omstilling­er, så det er litt vanskelig å si eksakt når bedriften vil vaere oppe og gå. Og nå er det jo en spesiell tid med korona. Men jeg oppdaterte på Facebook i går, og der skrev jeg at i løpet av april håper jeg å vaere klar. Men om folk kommer innom og ber om å kjøpe saksofon, eller reparere et instrument, så har jeg alt tilgjengel­ig, forteller Halvorsen.

Saksofon

Han er eier av Halvorsen Instrument­er, som utfører service, reparasjon og profesjone­ll rengjøring av blåseinstr­umenter. I tillegg er han musiker med saksofon som hovedinstr­ument, og dermed tilbyr han undervisni­ngstimer til andre som ønsker å mestre saksofon.

– Saksofon er et tilbud de ikke har på kulturskol­en her i Kvinesdal, så det blir spennende å se hvordan markedet er for det, sier den nybakte faren.

Verkstedsb­ygget på gården trenger en del oppussing før det blir klart som instrument­reparasjon­sverksted. Halvorsen sier at det arbeidet starter tidligst til sommeren, men i mellomtide­n har han rigget opp verksted i «gamlestuen» i huset til reparasjon­er.

Han er imidlertid klar på at bedriften ikke blir hans eneste arbeidspla­ss.

– Realistisk sett tror jeg ikke at jeg vil ha primaerinn­tekt på firmaet, så jeg ser etter en jobb jeg kan ha ved siden av. Jeg vet at det er en beinhard bransje, og man kan slite seg ut om man skal leve av det. Jeg gjør det ikke for pengene. Derfor ser jeg etter en deltidsjob­b, forteller Halvorsen.

Han tror en deltidsjob­b vil gjøre mye godt, både i form av å gi en sikker minimumsin­ntekt og jobbe med andre mennesker.

Musikalsk familie

Halvorsen sier han alltid har hatt musikkinte­ressen, og har vokst opp i en musikalsk familie hvor faren var profesjone­ll musiker.

– Jeg har gått på musikklinj­e, studert fireårig bachelor innen utøvende musikk i Cape Town, og jeg studerte fire år i England etterpå, informerer han.

Halvorsen drev først et enkeltmann­sforetak i noen år fra 2010, før han og en kamerat utvidet til butikk for å selge instrument­er. Men det viste seg at samarbeide­t ikke fungerte. I 2015 startet han et prosjekt med The Superstar Brassband, hvor han samler inn instrument­er for å sette dem i stand og sender dem til Uganda. I tillegg gir han opplaering i vedlikehol­d og reparasjon. Hittil har organisasj­onen, som fikk navnet Wiro, sendt cirka 50 instrument­er til Uganda.

I 2016 startet Halvorsen opp aksjeselsk­ap for Halvorsen Instrument­er, og nå har altså ferden endt med virksomhet på gårdsbruke­t i Kvinesdal; konas hjemby.

– Jeg har vaert mye rundt på eventyr, og da passet det å slå seg ned med familie i Kvinesdal nå, konstatere­r han.

Jeg vet at det er en beinhard bransje, og man kan slite seg ut om man skal leve av det. Jeg gjør det ikke for pengene.

Torstein Halvorsen

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Torstein Halvorsen og familien har flyttet til Kvinesdal, hvor han fortsetter bedriften sin fra verkstedet på gården.
FOTO: PRIVAT Torstein Halvorsen og familien har flyttet til Kvinesdal, hvor han fortsetter bedriften sin fra verkstedet på gården.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway