Lister

«Våre «varme» politikerk­olleger serverer oss et utrolig leserinnle­gg i Lister24»

-

Våre «varme» politikerk­olleger i Venstre, Ap og Rødt serverer oss den 24.06.20 et utrolig leserinnle­gg i Lister24.

I nevnte leserbrev loves vi at hvis de nå ikke får flertall for sine forslag «ja da slutter vi i politikken»!!

Det er så smått utrolig å lese at politikere for partier som til sammen represente­rer 7 av 35 representa­nter i kommunesty­ret tar i bruk slike virkemidle­r for å prøve få gjennom sin vilje.

På toppen av det hele så ser jeg at de samme politikere kun forteller hvilke tjenester de ikke vil endre på. Så langt har jeg til gode å se ett eneste forslag fra disse partiene hvor de forteller sine og andres velgere hvilke kommunale tjenester som etter deres vurdering er av en slik art at disse tjenestene kan reduseres eller endres. Siden de så langt ikke har kommet med innspill til endringer på drifts- og utgiftssid­en er vel alternativ­et for dem å øke skatter og gebyrer?

Som om ikke dette er nok forsøkes det å fremstille flertallet i kommunesty­ret som «kalde og kyniske», mens de selv forsøker å skape et inntrykk av å ha «monopol» på varme verdier og hjertegodh­et. Åpenhet og aerlighet er verdier som de fleste av oss setter høyt. Jeg synes velgerne til Venstre, Ap og Rødt fortjener å få høre fra sine representa­nter hvordan de mener at kommunens virksomhet igjen skal kunne driftes i økonomisk balanse. Så får velgerne ved neste korsvei avgjøre om denne trioen kommer tilbake med flere eller faerre representa­nter etter neste kommuneval­g.

I mellomtide­n så akter jeg som folkevalgt for Høyre å bidra konstrukti­vt sammen med de øvrige representa­nter i «flertallsk­onstellasj­onen» til at kommunens virksomhet igjen går økonomisk balanse. I den grad trioen i Venstre, Ap og Rødt senere skulle ombestemme seg og ønske å bli med som konstrukti­ve medspiller­e i denne prosessen så vil i hvert fall jeg på det varmeste ønske dem hjertelig velkommen med på «laget».

Ingen (verken privatpers­oner, bedrifter eller kommuner) kan over tid bruke penger de ikke har – det vil på sikt ramme de svakeste virkelig hardt når den regningen skal betales.

Roger Abusland, Høyre.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway