Lister

Utbedrer skolevei til skolestart

I bunnen av Klinkeleet i Farsund vil det denne sommeren gjøres store forandring­er. Arbeidet ble påbegynt allerede onsdag.

- RUBEN DUVOLD

Planlegger for Farsund kommune, Hilde Synnes Drønen, forteller at de ønsker å gjøre noe for å trygge skoletrafi­kk og skolevei i et område hvor det for øyeblikket ikke er ideelle forhold.

Hente- og bringefil

Det skal tilrettele­gges for en hente- og bringefil på utsiden av bussholdep­lassen ved Sundeveien. Altså en fil hvor foreldre kan slippe barna fra seg, i stedet for å kjøre inn på selve rutebilsta­sjonen. Det skal bli en ganske lang lomme og rekkverket som idag står der, vil bli fjernet.

Det vil bli laget en markert buffer fra filen og ut mot veien som gjør at selve Sundeveien kommer til å bli smalere i dette området.

Flytter gangfelt

På begge sider av denne filen kommer det til å bli fartshumpe­r. På den ene siden blir det laget en helt ny fartshump som skal senke farten til bilene før de kommer til hente- og bringefila.

På andre siden av filen vil det gangfeltet som idag er like i bunnen av Klinkeleet, flyttes naermere utkjøringe­n fra rutebilsta­sjonen, og høynes til en passe stor fartshump med gangfelt på. Det gamle kommer da til å bli stengt.

I dette området vil det også bli bedre belysning, slik at det skal bli lettere å se skolebarna som skal over gangfeltet.

Sykkelstat­iv

Denne flyttingen av gangfelt betyr at det også må lages ramper opp fra fortauet på andre siden av veien, slik at man kommer på samme høyde som gangfeltet.

Ekstra sykkelstat­iv skal bli satt opp i naerheten av de som står der idag, og det kommer til å bli bygget en trapp som går fra sykkelstat­ivene og opp til gangfeltet.

Utvider fortau

Fortauet opp selve Klinkeleet skal også utvides med en halv meter inn i veien, slik at veien med det blir smalere. I tillegg skal det settes ned sluker i selve veien som skal hjelpe med drenering av vann, dette er et prosjekt som kommer til å tre i kraft etter fellesferi­en.

Sett bort fra punkt nummer 4 så er planen at arbeidet skal bli ferdig til skolen starter igjen. Brødrene Thorkildse­n startet arbeidet allerede onsdag.

I den tiden det arbeides mye på fortauet langs Sundeveien, kommer det til å måtte bli gjennomgan­g for gående og syklende via Fossjordet.

Ønsker fysisk skille

Flere av naboene i Klinkeleet synes tiltakene for å få en sikrere skolevei er bra, men de savner likevel et fysisk skille mellom fortauet og veien, som gjør at det blir sikrere for barna. Spesielt i den nye hente- og bringefile­n, hvor de som går ut på venstre side av bilen, kommer ganske naerme selve Sundeveien.

Drønen var på mange måter enig i hva som ble sagt, men påpekte at det kom til å bli vanskelig å gjøre noe med.

– Jeg må se naermere på hva vi kan gjøre med dette, men utfordring­en blir plassen. Det er nødt til å vaere plass til et fysisk skille i bredden.

– Vi skal jo også markere denne buffersone­n på utsiden av filen hvor folk slippes av, slik at det skal bli sikrere å gå ut av bilen. Likevel oppfordrer vi til at barna skal tre ut av bilen på høyre side, og ikke ut mot veien. Strengt tatt skal ikke passasjere­r trenge å gå ut på venstre side av bilen.

 ??  ?? Hilde Synnes Drønen håper endringene fører til en forbedring i skoletrafi­kken.
Hilde Synnes Drønen håper endringene fører til en forbedring i skoletrafi­kken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway