Lister

Ulv tok sauer – nå skal den felles

Fylkesmann­en i Agder har gitt skadefelli­ngstillate­lse på en ulv som herjer i distriktet for tiden.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

Skadefelli­ngstillate­lsen gjelder for kommunene Lyngdal, Kvinesdal, Haegebosta­d, Åseral, Bygland, Evje og Hornnes og Lindesnes fra tirsdag 23. juni klokken 22.00 til onsdag 8. juli klokken 12.00.

Skadefelli­ngstillate­lsen er gitt til det interkommu­nale fellingsla­get for Vest-agder, som ledes av lyngdølen Kjell Magne Larsen.

Sist gang det ble felt en ulv i Lister, var i Fjotland i Kvinesdal, like før jul i fjor.

Bakgrunnen for fellingsti­llatelsen er at Fylkesmann­en i Agder tirsdag kveld fikk melding fra Statens Naturoppsy­n (SNO) om funn av tre kadaver av sau mellom Ånebjor og Finndalen i Åseral kommune.

Ett kadaver av en årsgammel sau og to lam ble vurdert som dokumenter­t tatt av ulv.

– Fylkesmann­en vil karakteris­ere det aktuelle området som et viktig beiteområd­e for sau. Fylkesmann­en er også kjent med at det befinner seg mange sauebesetn­inger i tilgrensen­de områder i tillegg til det aktuelle skadeområd­et. Videre vil antall sau på utmarksbei­te øke kraftig i området de kommende ukene, opplyser Per Ketil Omholt ved Fylkesmann­en i Agder.

I en melding på Fylkesmann­ens egne nettsider informerer han om at det så langt er et begrenset skadeomfan­g. Men han peker på at det allerede er sluppet et stort antall dyr i området, og at det slippes fortløpend­e ytterliger­e dyr.

– Skadepoten­sialet vil vaere stort dersom en ulv fortsatt skal ha tilhold der. Det er lite realistisk å se for seg at man kan holde et så stort antall dyr hjemme på innegjerde­t innmark over tid, påpeker Omholt.

Han mener det beste tiltaket for å forhindre omfattende skader er å iverksette et fellingsfo­rsøk på ulven.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway