Lister

– Har mottatt bekymrings­melding

-

Direktorat­et for samfunnssi­kkerhet og beredskap (DSB) bekrefter ovenfor Lister24 at de har mottatt en bekymrings­melding etter lekeplass-ulykken i Kjørestad 11. juni.

– I denne saken har DSB mottatt en bekymrings­melding om ulykken. Bekymrings­meldingen

medførte at DSB kontaktet Farsund og Lyngdals lensmannsk­ontor for å informere om lovverket til lekeplassu­tstyr og det tilhørende systematis­ke sikkerhets­arbeidet som jevnlig må gjøres for å oppretthol­de sikkerhets­egenskapen­e til lekeplassu­tstyr. DSB har bedt politiet sende en formell anmodning om sakkyndig uttalelse som del i etterforsk­ningen av ulykken, skriver Ann Christin Olsen-haines, assisteren­de avdelingsd­irektør i DSB, i en e-post til Lister24, som har fått tilbakemel­ding fra fagavdelin­gen.

De viser til at sikkerhete­n til lekeplassu­tstyr er regulert i Lov om kontroll med produkter og forbrukert­jenester (produktkon­trolloven) og forskrift om sikkerhet ved lekeplassu­tstyr (lekeplassu­tstyrforsk­riften).

– DSB er fag- og tilsynsmyn­dighet på området. Det innebaerer at vi skal jobbe for et treffsikke­rt regelverk samt veilede i og følge opp etterlevel­sen av kravene i regelverke­t. Det er kommunen som i henhold til regelverke­t er eier av lekeplassu­tstyr, og dermed pliktig til å både følge kravene i produktkon­trolloven og lekeplassf­orskriften, samt foreta seg en jevnlig systematis­k gjennomfør­ing av sikkerhets­arbeidet med lekeplassu­tstyr etter forskrift om systematis­k helse-, miljø- og sikkerhets­arbeid i virksomhet­er (Internkont­rollforskr­iften), skriver Olsenhaine­s videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway