Lister

Etablerer verksted for møbeltapet­sering

Hun tilhører en yrkesgrupp­e som er på rødlisten, 42 år gamle Hilde Lysbakken. Møbel- og autotapese­reren satser alt og starter opp verksted og salg av antikke møbler i Miljøgaten i Lyngdal.

-

Virksomhet­en har hun kalt Alphakrøll Møbeltapet­sering. Planen er å åpne dørene 15. juli.

– Jeg satt ute i gågaten her i dag, og så noen som stoppet opp og kikket på plakaten som dekker vinduet. Da de skjønte at det var møbeltapet­sering som skal drives inne i lokalene, hørte jeg en av personene si «Tøft!», sier Lysbakken.

I ferd med å dø ut

I et over 150 kvadratmet­er stort lokale i Torvgården, hvor det tidligere har vaert motebutikk, skal hun den naermeste tiden flytte inn utstyr og møbler som skal trekkes om. Også seter, interiør og annet fra biler, motorsykle­r og båter skal kunne få et nytt liv fra verkstedet midt i sentrum.

– Jeg har bodd to år i Lyngdal, og jeg mener vi må skape nytt liv i sentrum! Denne virksomhet­en vil trekke folk til sentrum fordi det ikke er så mange møbeltapet­serere igjen her til lands. Jeg har min utdannelse fra Skive tekniske skole i Danmark, og fra Hjerleid tekniske skole ved Dombås som utdanner de få her til lands som skolerer seg innen håndverket etablering­en, men fått avslag. Heldigvis har en privat investor som jeg har jobbet sammen med tidligere gått inn og bidratt med økonomisk støtte. Det er in å ta vare på eldre gjenstande­r og gjenbruke møbler, klaer og så videre. Det er mange fine gjenstande­r, møbler, interiør i klassiske biler og motorsykle­r, som kunne fått et nytt liv dersom en håndverker fikk restaurere gjenstande­n. Jeg brenner for dette faget, derfor vil jeg satse på egen virksomhet, sier Lysbakken.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Hilde Lysbakken er ei av få gjenvaeren­de møbeltapet­sere her til lands. Om to uker starter hun virksomhet i Lyngdal.
FOTO: TORREY ENOKSEN Hilde Lysbakken er ei av få gjenvaeren­de møbeltapet­sere her til lands. Om to uker starter hun virksomhet i Lyngdal.
 ??  ?? Etter at arbeidet var gjennomfør­t har stolen fått et nytt liv.
Etter at arbeidet var gjennomfør­t har stolen fått et nytt liv.
 ??  ?? En gyngestol som Hilde Lysbakken fikk inn så slik ut før hun begynte restaureri­ngen.
En gyngestol som Hilde Lysbakken fikk inn så slik ut før hun begynte restaureri­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway