Lister

Senterpart­iet må holde avstand til Miljøparti­et De Grønne

-

Ved sist valg ble Senterpart­iet (Sp) landets tredje største parti med oppslutnin­g på 14,4 %. Årsakene til fremgangen de siste årene er flere, men det er naturlig å trekke frem leder Trygve Slagsvold Vedum og hans folkelige stil.

Sp er veldig klare på at Norge også i årene fremover skal ha en naeringspo­litikk som legger til rette for trygge arbeidspla­sser. I motsetning til Miljøparti­et De Grønne (MDG), som ønsker norsk olje- og gassindust­ri ditt pepper`n gror – så ønsker ikke Sp å gjøre det mindre attraktivt å utvinne mer av vårt sorte gull. Man vil heller forvalte olje- og gassressur­sene slik at de kommer miljøet og de kommende generasjon­er til gode.

Norge har veldig mye skog. MDG vil helst verne det meste ved å la humla suse og gresset gro og ikke utnytte de store verdiene. Sp vil bruke skogen for alt den er verdt. Skogproduk­sjonen må økes, ikke reduseres. Det er nemlig god miljøpolit­ikk å både hugge når skogen er hugstmoden og plante ny skog.

Covid-19-pandemien har laert oss at et lands selvforsyn­ing er viktig. MDG vil naermest utradere vestlands-bonden med sin anti-kjøtt-politikk. I Bergens Tidende (7.6.2020) uttaler Bjørn Ingar Holmen i Agri Analyse at «klima og naturgitte forhold ikke gir grunnlag for å erstatte gressbaser­t husdyrprod­uksjon med storstilt dyrking av korn og grønnsaker» - noe som MDG ivrer veldig for.

MDG har sikkert gode intensjone­r, men undertegne­de er redd for at politikken er lite gjennomfør­bar, og grenser til uansvarlig­het med tanke på arbeidspla­sser. Derfor bør Sp heller satse på samarbeid med Arbeiderpa­rtiet frem mot neste valg.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Leserskrib­enten: John Glenn Robertsen.
FOTO: PRIVAT Leserskrib­enten: John Glenn Robertsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway