Lister

Elevene viste fram skolehagen

Før elevene tok sommerferi­e viste de fram sin egen skolehage og «Skulelia» for prominente gjester.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

– Det var veldig moro at vi fikk vist fram det som er blitt bygget opp de siste ti årene. Skolehagen og «Skulelia» er blitt en ekstra laeringsar­ena som gir barna en unik mulighet til å laere sammenheng­er i naturen. Området brukes både av Eiken barnehage og Eiken skule, totalt 130–140 barn, sier pedagogisk konsulent i Haegebosta­d kommune, og tidligere rektor ved Eiken skule Malin Stokkeland.

Et par dager før elevene tok skoleferie kom Ole Magne Omdal fra Fylkesmann­en i Agder på besøk, for å se området. Også Haegebosta­d-ordfører Margrethe Handeland og rådmann Ivan Sagebakken, samt pensjonert laerer og grunnlegge­r av hagen Johan Sunde var til stede, i tillegg til Stokkeland og nåvaerende rektor Anne-marie Telhaug.

Fjerde klasse var med som guider.

– Det hele begynte med at kommunen fikk kjøpt det aktuelle området oppforbi skolen for ti år siden. Da begynte arbeidet med å utvikle en gapahuk. Det ble også anlagt en hoppbakke, en egen hage der elevene dyrker ting og nå sist er det blitt satt opp utedo og grillhytte. Hele dette området inspirerer til aktivitet, forteller Stokkeland entusiasti­sk.

Området er tilrettela­gt for både sommer- og vinterakti­viteter. I sommerhalv­året går det også sauer på beite i området, mens man kan ake der på vinteren.

– Vi er utrolig takknemlig for at vi har samarbeids­partnere som har hjulpet oss med finansieri­ng og til å finne tilskuddsm­idler, sier Malin Stokkeland, og retter en spesiell takk til Lister friluftsrå­d, Byremo videregåen­de skole og Eiken bondekvinn­elag. Hun forteller at hun fikk tilbakemel­ding fra Omdal hos Fylkesmann­en i Agder at han var imponert over det man hadde fått til i Eiken, og at han ville bruke dette som eksempel for andre som ønsker å utvikle skolehage og uteområder.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Fjerde trinn ved Eiken skule sammen med sin laerer Kristine S. Egenes, grunnlegge­r av skolehagen Johan Sunde, leder for frilufts-sfo Rita Høyland, rektor Anne-marie Telhaug, Ole Magne Omdal fra Fylkesmann­en i Agder, rådmann Ivan Sagebakken og ordfører Margrethe Handeland.
FOTO: PRIVAT Fjerde trinn ved Eiken skule sammen med sin laerer Kristine S. Egenes, grunnlegge­r av skolehagen Johan Sunde, leder for frilufts-sfo Rita Høyland, rektor Anne-marie Telhaug, Ole Magne Omdal fra Fylkesmann­en i Agder, rådmann Ivan Sagebakken og ordfører Margrethe Handeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway