Lister

Ble kontaktet av forlag etter "Psyktdeg"

Maria Abrahamsen Østhassel er kjent for Instagram-kontoen «Psyktdeg». Nå er hun i gang med å skrive bok.

- RUBEN DUVOLD

– Jeg liker å overraske med å snakke om ting som det ikke forventes at man skal snakke om, men som folk likevel kan kjenne seg veldig godt igjen i, sier kommunepsy­kologen i Farsund.

Vil forebygge

Instagram-kontoen «Psyktdeg» har i skrivende stund 2.300 følgere og ble startet opp så sent som i mars. Tipsene og rådene som blir gitt i disse, skal Maria Abrahamsen Østhassel nå bruke til å fylle en bok.

– Jeg fikk flere og flere følgere, og en del oppmerksom­het for Instagram-kontoen ganske raskt. Jeg ble så kontaktet av Frisk forlag i begynnelse­n av mai, som lurte på om jeg var interesser­t i å lage bok av dette konseptet, og prøve å få formulert rådene fra videoene mine i tekst. Målgruppen er hovedsakel­ig ungdom, men det appellerer jo til alle med en psykisk helse, som er absolutt alle mennesker, sier hun.

Vil bruke emojis

Kommunepsy­kologen forteller at hun vil prøve å unngå altfor

Jeg har fått veldig gode respons egentlig fra alle hold når det gjelder postene mine

Maria Abrahamsen Østhassel

vanskelige uttrykk i det hun skriver, og gjøre boken veldig enkel og morsom å lese.

– Det som gjør boken litt annerledes fra andre bøker er at den skal vaere ganske enkel, og inneholde en del oppløftend­e lifehacks for hverdagen. Jeg har ikke lyst til å bruke mange vanskelige uttrykk og har til og med lyst til å bruke en del emojis i boken for å gjøre det gøyere å lese for unge, og som metode for å uttrykke følelser.

– Tingene som blir tatt opp er aktuelle for unge å sette seg inn i, men man ser gjerne at de samme konflikten­e og utfordring­ene også gjentar seg i voksen alder, og mange kan kjenne seg igjen selv om de ikke er ungdommer selv. Alt fra nedsatt selvfølels­e til angst og depresjon er temaer som blant annet treffer alle aldersgrup­per, forteller hun.

Man må gi mer faen

«Psyktdeg» har for øyeblikket 55 videoer på sin Instagram-konto, men Maria Abrahamsen Østhassel har ennå ikke fått spesielt negative kommentare­r på videoene hun legger ut.

– Jeg har fått veldig gode respons egentlig fra alle hold når det gjelder postene mine. Jeg er også blitt kontaktet fra flere psykologer som ønsker å bruke filmene mine. «Å gi faen» er den videoen og det rådet jeg har gitt som jeg har fått best respons på.

Det er forankret i en bok jeg selv har lest og handler om at man ikke må bry seg så mye om uviktige ting. Det å gi mer faen er noe alle har godt av, sier hun.

Under kan du se videoen Abrahamsen har fått best respons på.

Bruker fritiden på boka

Instagram-kontoen ble startet så sent som i mars, i regi av Abrahamsen Østhassels rolle som kommunepsy­kolog.

– Da koronakris­en brøt ut var jeg helt ny i jobben og ble stående uten å få gjort så mye. Derfor ville jeg prøve å nå ut til de unge på en eller annen kanal og det endte opp med at jeg lagde denne Instagram-kontoen, sier hun, og legger til:

– Boken skal jeg mest holde på med i mitt privatliv. Det er ikke noe jeg gjør i jobben min som kommunepsy­kolog. Instagram-kontoen er også noe jeg fremover vil gjøre mer som privatpers­on, ettersom at koronakris­en begynner å roe seg, og jeg har fått en mer normal arbeidshve­rdag igjen.

 ??  ??
 ?? FOTO: RUBEN DUVOLD ?? Farsunds kommunepsy­kolog Maria Abrahamsen Østhassel gir ut bok som skal hjelpe mot psykiske bekymringe­r i hverdagen.
FOTO: RUBEN DUVOLD Farsunds kommunepsy­kolog Maria Abrahamsen Østhassel gir ut bok som skal hjelpe mot psykiske bekymringe­r i hverdagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway