Lister

Har overtatt hele Utsikten

– Jeg har fått en fantastisk mottakelse av folk, og det ville vaere for galt dersom Kvinesdal ikke hadde sitt eget hotell. Derfor har jeg overtatt hele hotellet, sier Agnes Berntsen.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Agnes Berntsen er nå eneeier av Utsikten Hotell i Kvinesdal.

Bare litt over et år etter at Berntsen sammen med investoren­e Kurt Mosvold og tidligere banksjef Svein Hermansen gjennom selskapet Utsikten Holding AS kjøpte hotellet for 33 millioner kroner, har Berntsen gjennom sitt selskap Tangoo AS overtatt samtlige aksjer.

– Kurt Mosvold eide 45 prosent av aksjene, jeg 45 prosent og Hermansen ti prosent av aksjene. De har hver for seg veldig mange prosjekter på gang. Vi begynte å prate om en mulig overtakels­e av hele eiendommen og driftssels­kapet til mitt selskap for en tid tilbake. Nå er jeg, gjennom selskapet mitt Tangoo, blitt enige med banken om å overta hele virksomhet­en. Selv om vi skilles, er jeg fortsatt gode venner med Mosvold og Hermansen, sier Berntsen.

Strategisk plassert

Berntsen har siden november 2018 vaert direktør ved Utsikten Hotell. I tillegg har hun drevet Strand Hotell Fevik i 14 år.

Vinteren 2018 ble hun presentert som daglig leder og driftsdire­ktør i hotellsels­kapet til Glastad Farsund som blant annet eier Caledonien Hotell i Kristiansa­nd og Quality Hotel Klubben i Tønsberg.

I løpet av den korte tiden hun har oppholdt seg ved Utsikten, er hun blitt både glad i hotellet og i kvindølene. Forholdet hun har bygd opp til Kvinesdal siden hun satte sine ben første gang innenfor dørene på hotellet, har ført til at hun omfavner bygda.

– Utsikten Hotell ligger strategisk midt i blinken i forhold til Kristiansa­nd og Stavanger. Det er uten tvil hotellets store fordel. Før koronaen rammet samfunnet hadde jeg startet en prosess med å kartlegge hva som finnes av attraksjon­er og aktivitete­r som våre gjester kan oppleve. Det jeg fant var langt mer enn jeg hadde drømt. Vi har gjester her nå som vi har sendt til Feda, Hidra, Lista, Kvinabadet, golfbanen og flere andre steder. Det er viktig at vi formidler attraksjon­ene og aktivitete­ne som finnes i vårt distrikt. Jeg er rett og slett blitt glad i bygda og folkene her. De er enkle, akkurat som meg, sier Berntsen.

Full fokus

I likhet med en rekke andre turistvirk­somheter, har hotellet hatt hatt store utfordring­er som følge av koronapand­emien. Dette skjedde samtidig med at trafikken mellom Fedahei og Handeland ble lagt om til gamle E39. Omlegginge­n av trafikken ga lite utslag på bunnlinjen.

Hotellet har fått økonomisk støtte for tapte inntekter i mars og april, mens belegget og omsetninge­n i mai og juni var positivt overrasken­de.

Hun og de ansatte er spent på hvordan feriemåned­en juli vil utarte.

– Det som gjelder nå er å få hotellet til å gå rundt økonomisk. Personlig har jeg satt livet mitt på vent! Det er Utsikten som teller nå, sier hun.

Det som gjelder nå er å få hotellet til å gå rundt økonomisk

Agnes Berntsen

 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Agnes Berntsen har overtatt samtlige aksjer i Utsikten Holding og dermed Utsikten Hotell.
FOTO: TORREY ENOKSEN Agnes Berntsen har overtatt samtlige aksjer i Utsikten Holding og dermed Utsikten Hotell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway