Lister

Svindlet sin tidligere svigermor

47-åringen fra Lyngdal står neppe saerlig høyt i kurs hos sin tidligere svigermor.

- TOM ARILD STØLE tom.arild@lister24.no

For nå har Jaeren tingrett dømt ham for å ha underslått 50.000 kroner som hans tidligere svigermor ga ham, for at han skulle ordne med at et firma skulle utføre arbeid med å etablere en brønn på hennes eiendom.

360.000 kroner

Problemet var bare det at 47-åringen puttet pengene i sin egen lomme, og brukte dem til egne formål.

Da firmaet som lyngdølen hadde engasjert hadde utført jobben for mannens tidligere svigermor, og sendte ham faktura, lot han vaere å betale.

Mannen ble anmeldt av firmaet, og er nå dømt for dette og fire andre tilfeller av underslag og sju bedragerie­r for til sammen nesten 360.000 kroner. Flestepart­en av forholdene er begått i Rogaland.

Forholdet knyttet til mannens tidligere svigermor fant sted så langt tilbake som i 2014, mens de andre forholdene har pågått fra da av og fram til november 2019.

Flere dommer

47-åringen, som er tidligere domfelt fire ganger, hovedsakel­ig for vinningskr­iminalitet, er nå dømt til å sone 120 dager i fengsel. Han må i tillegg betale til sammen 357.994 kroner i erstatning til i alt ti fornaermed­e i saken, inkludert sin tidligere svigermor.

Jaeren tingrett har gitt mannen 15 prosent i strafferab­att, fordi han har tilstått og erkjent straffskyl­d for de forholdene han var tiltalt for, noe som retten mener har lettet politiets etterforsk­ning. 47-åringen møtte ikke opp da saken mot ham skulle behandles i retten.

Tingretten mener det er straffskje­rpende at 47-åringen er straffedøm­t fire ganger tidligere, og at han til tross for flere forhold fra tidligere bare har fortsatt med sin forbryters­ke virksomhet.

I tillegg til at mannen svindlet sin tidligere svigermor har han solgt en rekke gjenstande­r som han ikke selv eide, for så å ta pengene han fikk betalt i egen lomme.

Svindlet via Finn.no

Blant annet solgte han tre elsykler som tilhørte et firma for til sammen 54.500 kroner. Ved to anledninge­r solgte han også to tilhengere og en varebil som han disponerte, men som tilhørte det samme firmaet. Den ene hengeren solgte han for 60.000 kroner. Den andre byttet han inn i en varebil, noe som påførte firmaet et tap på 160.000 kroner.

Modus for de andre forholdene som 47-åringen er dømt for er at han skal ha lagt ut en rekke, for det meste elektronis­ke gjenstande­r for salg på nettstedet Finn. no. Han fikk folk til å betale for gjenstande­ne, uten å sende dem til de som hadde betalt.

– Ved straffeutm­ålingen legger retten i skjerpende retning vekt på at det er tale om en type forbrytels­er hvor sterke allmennpre­ventive hensyn gjør seg gjeldende. Tiltalte har påført flere fornaermed­e tap. Selv om ikke alle beløp er like høye, er denne type hendelser svaert plagsomme for dem som rammes, skriver Jaeren tingrett blant annet i dommen.

 ?? FOTO: BF SANDNES, SCANSTOCKP­HOTO ?? En 47 år gammel mann fra Lyngdal er i Jaeren tingrett dømt for underslag og bedrageri.
FOTO: BF SANDNES, SCANSTOCKP­HOTO En 47 år gammel mann fra Lyngdal er i Jaeren tingrett dømt for underslag og bedrageri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway