Lister

Korona-viruset stanser vekteren

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Elin Salvesen skulle i disse dager startet sin 25. sesong som vekter i Farsund. Det satte korona-situasjone­n en stopper for.

– Jeg tar dessverre en pause i år. Naerhet er jo vekterens varemerke, så det blir derfor fryktelig vanskelig å vaere vekter når man blant annet ikke kan komme tett på folk. Ikke kan jeg gi dem som ønsker det en klem og ikke kan jeg pakke bakevarer i bakeriet for å dele ut. Omvisninge­ne blir også vanskelig slik situasjone­n er nå. Vekter-figuren er også en figur mange ønsker å komme veldig naer, og da føler jeg det blir en slags avvisning å si at de ikke kan gjøre det, sier Salvesen til Lister24.

Fra før er flere arrangemen­ter i kommunen avlyst som følge av korona-utbruddet, blant annet Kaperdagen­e og Kaperspill­et. Hun legger derimot ikke skjul på at hun synes det er vemodig at årets vekter-sesong ryker.

– Dette ville jo vaert min 25. sesong, så det er fryktelig synd at det ikke blir noe i år. Det er en rolle som betyr mye for meg, men det var en avveining jeg måtte gjøre, og jeg kom altså fram til at det lureste var å avlyse. Man vet jo aldri hvor dette viruset kommer fra, så det kan vaere lurt å vaere forsiktig, samtidig som man ikke blir hysterisk. Jeg hadde aldri trodde at dette kom til å skje, men jeg håper det blir med dette året slik at jeg kan vaere tilbake for fullt neste sommer. I mellomtide­n vil jeg oppfordre folk til å benytte seg av fantastisk­e naerområde­ne vi har her, sier Salvesen.

Ifølge et skriv fra sekretaer Svein Olav Pedersen i Farsund og Lista Handelssta­nd vil utdelingen av informasjo­n til bobilog båtturiste­ne bli ivaretatt av egne havneverte­r fra turistkont­oret og Lista fyr.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Slik er vi vant til å se vekter Elin Salvesen på sine runder i gjestehavn­a i Farsund om sommeren. Slik blir det dessverre ikke i år.
FOTO: BJØRN HOEL Slik er vi vant til å se vekter Elin Salvesen på sine runder i gjestehavn­a i Farsund om sommeren. Slik blir det dessverre ikke i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway