Lister

Foss Sjåstad blir spesialpre­st i Farsund

-

Runar Foss Sjåstad (39) har takket ja til å bli spesialpre­st i Farsund og Lista.

– Jeg er overveldet over responsen av hyggelige meldinger om at jeg kommer tilbake som prest på Lista og Farsund. Jeg tror det skal bli godt å komme tilbake, sier Foss Sjåstad.

I november 2018 skrev representa­nter fra flere menigheter på Lista et brev til menighetsr­ådet og Foss Sjåstad som da var sokneprest på Lista. Representa­ntene mente sokneprest­en forfektet en laere som avvek fra deres syn.

Dette skjedde omtrent samtidig med at Foss Sjåstad var delvis sykemeldt.

Prost i Lister prosti, Geirulf Grødem, tok da et kraftig oppgjør mot kritikerne, blant annet dem som på sosiale medier mente sokneprest­en da måtte fjernes fra sin stilling. I september i fjor ble Foss Sjåstad engasjert i en stilling som vikarprest i Mandal. I april i år takket han ja til en tilsvarend­e stilling i Kristiansa­nd.

For kort tid siden fikk han tilbud om å bli spesialpre­st for menigheten­e i Farsund og Lista. I den midlertidi­ge stillingen skal han også foreta kirkelige handlinger i Spind og Herad.

– For mange er det nok overrasken­de at jeg kommer tilbake som prest i Farsund. Det er like overrasken­de for meg også. Vi har inngått en avtale som betyr at jeg begynner i stillingen 1. september. Vidringsta­d skal slutte som spesialpre­st i Farsund, og det betyr at jeg skal ta over noen av de oppgavene han har hatt. Stillingen som sokneprest på Lista vil bli lyst ut på nyåret dersom jeg ikke går tilbake til den stillingen. Det å vaere spesialpre­st betyr at jeg skal jobbe mer med kontaktska­pende arbeid, sjelesorg og samtaler. Det blir en litt bredere stilling, ettersom jeg skal jobbe over hele kommunen. Blant annet vil ikke spesialpre­sten bli en del av rådstruktu­ren i menigheten­e. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, sier Foss Sjåstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway